‘Einde van een tijdperk’: Sif Bogaert (70) sluit na ruim 45 jaar als uitbater de deuren van café De Vagant in Izegem

Jozef ‘Sif’ Bogaert beëindigt zijn horecacarrière. (gf/foto a-Frank)
Wouter Vander Stricht

Café De Vagant gaat niet meer open na de jaarlijkse vakantie, dat liet uitbater Jozef ‘Sif’ Bogaert weten door het te afficheren aan de deur van het café op de Korenmarkt. De kroegbaas heeft er maar liefst 45 dienstjaren op zitten als herbergier. De patron met de geheel eigen stijl en die altijd rad van tong bleek, was op horecavlak een monument in Izegem.

Jozef Bogaert stak het niet onder stoelen of banken dat hij het geen eeuwigheid meer zou uitzingen in café De Vagant, wat veranderingen in het Izegemse centrum vielen bij hem niet in goede aarde. De telg van het bekende Izegemse geslacht Bogaert was met zijn norse stijl altijd al een fenomeen geweest in de stad. Zijn café had in al die jaren ook nauwelijks veranderingen ondergaan. Maar hij had nog zijn trouwe klanten die er hun koffie of pintje kwamen drinken. Jozef zal nu van zijn wel verdiend pensioen kunnen genieten. Het SAS-café is eigendom van Leroy Breweries. “Ik had nooit een geschreven contract met hen”, vertelde Sif eerder dit jaar aan onze krant.

Nu de stopzetting toch enigszins onverwacht kwam, zal nog moeten blijken wat met het café zal gebeuren. Met een handgeschreven affiche aan de deur bedankte Sif nog zijn klanten.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier