Camille (22) opent bruine kroeg en biercafé Cher Ami in Bissegem

In de bruine kroeg hangen aan de wand allerlei snuisterijen die Camille vond of op de kop tikte in kringloopwinkels en rommelmarkten, zoals een foto van haar overgrootmoeder of ingekaderde groene Saint-Michel sigarettenpakjes © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Met de opening van Cher Ami in het gewezen pand van De Eikel op Bissegemplaats is Camille Kruydt (22) sinds vrijdag 20 september de jongste cafébazin van Kortrijk. “Ik was gestopt met de horeca, maar ik miste iets. Dit maakt me gelukkig. Mensen mogen zich verwachten aan een babbelaar aan wie je alles kan zeggen. Een spring-in-‘t-veld, altijd klaar voor feestjes en leute.”

Opnieuw twee cafés op Bissegemplaats

Na zeven jaar leegstand heeft Bissegemplaats opnieuw twee cafés: ’t Koningshof en Cher Ami. “Ik geloof in deze locatie, zeker met de recente opwaarderingen. Bissegem was vroeger altijd gekend voor zijn sterke cafés. Ik wil dat die tijd terugkomt. Het is mijn eigen gebouw, vrij van brouwer. Zo hang ik aan niemand vast en kan ik van Cher Ami een bruine kroeg en biercafé maken met een groot assortiment. Ik wil mezelf niet in de vingers snijden en start voorlopig met een beperkte kaart met een zevental biertjes.”

Voor Stella Artois van het vat of in een flesje betaal je slechts 2,30 euro. Je kan zelfs ook een halve bak aankopen voor 25 euro. Daarnaast serveert Camille nog Jupiler, Liefmans Fruitesse, Kasteelbier Rouge, Omer, Duvel en Rodenbach. “Vanaf oktober zal ik het aanbod verder uitbreiden. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Sint-Bernardus, Martha, Klootzakske, Delirium, Hete Klinke, Filou, Urbain (het eigen biertje van ’t Koningshof), …”, vertelt Camille. “Het zal afhangen van de vraag en van wat ik gaandeweg ontdek.”

Enkel open in het weekend

Camille heeft al zeven jaar in de horeca gewerkt. In Brasserie Bergelen in Gullegem en bijna vijf jaar in La Bodeguita del Medio in Kortrijk. “Ik heb er enorm veel geleerd en daar is het idee beginnen rijpen om een eigen café te starten. Ik ben nog steeds leerkracht in het buitengewoon secundair onderwijs bij GO! athena Ter Bruyninge. Cher Ami run ik in bijberoep en is enkel open op vrijdag en zaterdag vanaf 14 uur, en op zondag van 10 tot 14 uur. De tijd van in de week op café gaan, is wat passé.”

‘Cher Ami’ is vernoemd naar legendarische postduif die tijdens WOI een 12-tal belangrijke berichten tot ver achter de frontlinie bracht. Ze is vooral bekend voor het redden van de Amerikaanse Lost Battalion. “Daarnaast verwijst de naam naar ouderwetse leute met je beste vrienden.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier