Beach bar Collins Club opent vestiging aan Spaanse kust

Maxim Trio: “Voor mij blijft Knokke wel de hoofdverantwoordelijkheid, maar ik zal toch ook regelmatig in Marbella vertoeven.” © PDV
Redactie KW

Maxim Trio (26), sinds zes jaar uitbater van beachbar Collins Club op de zeedijk in Het Zoute, heeft grootste plannen. Naast Collins Beach in Knokke en Collins Garden in Westkapelle komt er binnenkort nog een uitbating bij. “Eind mei openen we de deuren van Collins Terraza in het Spaanse Marbella. Daar willen we onder meer frisse Stella serveren aan de vele Belgen die er vakantie vieren”, zegt Maxim.

We ontmoeten Maxim Trio op een wat uitgewaaide en regenachtige woensdagnamiddag bij zijn beachbar Collins Club op het strand van Knokke-Zoute, vlakbij het mondaine en heraangelegde Albertplein. Arbeiders van de gemeente zijn er bezig met weggewaaide of door het gure weer beschadigde strandconstructies weer op orde te zetten. Bij Collins Club zelf valt de schade gelukkig al bij al mee. “We snakken echt wel naar mooie, zonnige dagen, want dit voorjaar hebben we nog niet veel gehad”, zegt Maxim.

Soleado

Hij is letterlijk opgegroeid tussen de cabines en strandstoelen. Vader Christoph begon op deze locatie in 1992 al met een eerste strandbuitbating. “Eerst met Soleado Rood, hier vlak naast. En dan later met Soleado Blauw. Mijn moeder Ann, die aanvankelijk als verpleegster werkte, stapte al vlug ook mee in de zaak en ontfermde zich over Soleado Blauw. Zo hadden ze dus elk hun eigen exploitatie, maar toch vlak bij elkaar. Ikzelf hielp al van jonge leeftijd mee en ben inderdaad opgegroeid tussen de stranduitbatingen. Mijn ouders hebben ook nog elders beachbars opgericht, zoals in Duinbergen, en in Westkapelle richtten ze de Blue Buddha op, het huidige Collins Garden ”, weet Maxim, die in zijn jeugdjaren flink aan de weg timmerde als wielrenner en tot bij de beloften een behoorlijk niveau haalde. “Ik ging toen ook vaak fietsen in Spanje, omdat je er goed kan trainen, maar ook omdat ik de taal wilde leren. Zo heb ik twee winters in Malaga gewoond. Net zoals ik ook Frans leerde door langere tijd in Wallonië te verblijven” zegt Maxim. “Ik vatte ook hogere studies aan, maar al vlug bleek dat tussen de boeken zitten aan een bureautje niets voor mij is.”

“Toen een vennoot van mijn vader zich terugtrok uit de Soleado beach bar, waar we nu dus zitten, kreeg ik intussen zes jaar geleden de kans om de bar te gaan uitbaten en ook grondig te vernieuwen”, gaat Maxim verder. “Ik doopte die om naar Collins Club, een verwijzing naar de wereldbekende winkel- en hotelstraat in Miami Beach en ook wel een knipoog naar de bekende zanger Phil Collins. Het is de bekende nightlife-figuur en evenementenorganistor Patrick ‘Soks’ Vercauteren, een goede vriend van mijn vader, die de naam heeft bedacht. Bij de nieuwe naam kwam ook een nieuwe aankleding met nieuwe meubels, bars, beplanting en veel ruimte voor de kleuren geel en wit. Iedereen is hier welkom, maar typerend is wel dat veel mensen elkaar hier kennen of toch leren kennen. Je kunt hier gemakkelijk alleen aankomen en toch urenlang gezellig verpozen in gezelschap.”

Winter in Spanje

Collins Club is dus uitgegroeid tot een populaire pleisterplaats, maar Maxim denk toch nog vooruit en wil verder groeien. “In de winter en herfstperiode houden we ons wel bezig met voorbereidingen, maar we hebben dan geen inkomsten”, klinkt het. “Daarom willen we die periode overbruggen en dat gaan we doen met Collins Terraza, een club in Marbella die tegen eind mei de deuren zou moeten openen. Daar zal ik samen werken met een vennoot, een Belg die er al jarenlang woont en werkt. Hij is ook een goede vriend van mijn vader en intussen ook van mij. Het wordt eigenlijk geen echte beach club, want de uitbating ligt niet op het strand, maar iets meer landinwaarts. Je zult er vanaf 15 uur doorlopend lekkere tapas kunnen bestellen en natuurlijk ook frisse drankjes. Omdat daar in de streek veel Belgen vakantie vieren, waaronder ook veel klanten van ons, willen we daar op inspelen door lekkere fris getapte Stella van ’t vat te serveren. Bedoeling is dat we de sfeer van Collins Club in Knokke voor een stuk naar Marbella brengen. Voor mij blijft Knokke wel de hoofdverantwoordelijkheid, want de klanten hier willen me blijven zien als het gezicht van de zaak, maar ik zal zeker ook wel in geregeld in Marbella aanwezig zijn om alles goed op te volgen.”

Alle info via: https://www.collinsclub.be/collins-terraza.html.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier