Vrij rustige nieuwjaarsnacht in West-Vlaanderen

Nieuwjaar 2019 op het Zand in Brugge. © (Foto MVN)
Redactie KW

De overgang van oud naar nieuw is vrij rustig verlopen in West-Vlaanderen. De politie moest wel enkele keren tussenbeide komen voor kleine vechtpartijen en in Oostende, Sint-Eloois-Winkel en Gullegem werden een aantal woninginbraken vastgesteld.

“Alles is relatief rustig verlopen”, zo luidt de conclusie van alle brandweer- en politiediensten in West-Vlaanderen.

De politie noteerde de gebruikelijke gevallen van openbare dronkenschap en een handvol vechtpartijen. “De combinatie van alcohol, uitgaan en liefjes zorgt ervoor dat vrienden al eens op de vuist gaan”, klinkt het bij de politiezone Arro Ieper. “Zowel in Poperinge als in Ieper hebben we toch verschillende keren moeten tussenkomen. Gelukkig ging het steeds om losstaande gevallen en waren de gevolgen nooit ernstig.”

In Sint-Eloois-Winkel en Gullegem vonden er op korte tijd een negental woninginbraken plaats. “Vermoedelijk hebben inbrekers geprofiteerd van de afwezigheid van bewoners. Het is spijtig dat we daarmee het jaar moeten afsluiten”, vertelt Stefaan Vannieuwenhuyze van de politiezone Grensleie.

In Oostende werden eveneens twee inbraken vastgesteld en moest de politie een aantal keren de gemoederen bedaren bij vechtpartijen in de uitgaansbuurt. De campagne “Ik knal zonder vuurwerk … omdat ik weet wat de gevolgen kunnen zijn” lijkt ook te hebben gewerkt, want de brandweer moest amper uitrukken.

In de Westhoek kreeg de brandweer twee oproepen kort na twaalf uur, meer bepaald voor weggelopen honden, en de zone Fluvia moest een brandje gaan blussen nadat een vuurpijl op een afvalhoop was beland.

(Belga – Foto MVN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.