Vriendenkring beloont Moorsleedse brandweermannen in eerste week van het jaar

De brandweerlieden en erebrandweermannen kregen interventietassen en een verrassingspakket. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
De brandweerlieden en erebrandweermannen kregen interventietassen en een verrassingspakket. (foto JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Redactie KW

De Moorsleedse brandweer beleefde een hectische start van het nieuwe jaar. De brandweer kreeg tijdens het eerste weekend van 2021 al drie opmerkelijke oproepen. Tussendoor ging ook de vriendenkring op pad om de brandweerlieden een attentie te overhandigen.

Met drie interventies op drie dagen tijd beleefde de Moorsleedse brandweer een heel druk eerste weekend van het jaar. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer opgeroepen voor een zware brand langs de Oliekotstraat. Daar merkte een buurtbewoner de brand in een tuinhuis op. Het vuur sloeg over op de garage van de buren. De Moorsleedse brandweer kon voorkomen dat het vuur verder oversloeg op de woningen. Zaterdagmiddag woedde een tweede brand op de grens van Moorslede met Roeselare. De brandweerkorpsen van Moorslede en Roeselare konden voorkomen dat de schade beperkt bleef tot een berging. Het woongedeelte van de oude woning bleef gespaard. Zondagavond redde de brandweer dan weer een kat die vast zat tussen een tuinhuis en een muur in de Kernemelkstraat in Dadizele. “Het is voor ons een heel druk begin van het nieuwe jaar met enkele stevige oproepen”, beseft postoverste Filip Louagie.

Vier nieuwe brandweermannen

De brandweer van Moorslede roept al enkele jaren bewoners op om deel uit te maken van het korps. De voorbije jaren werden verschillende opendeurdagen georganiseerd om geïnteresseerden warm te maken om brandweerman- of vrouw te worden. Die inspanningen lijken nu hun vruchten af te werpen.

“Manier om onze appreciatie te tonen”

“Vier nieuwe mensen zijn nu in opleiding. Daarnaast zijn er nog enkele geïnteresseerden. Dat is fantastisch nieuws en heel belangrijk voor de Moorsleedse brandweer. De voorbije jaren gingen sommige brandweermannen op pensioen, maar waren er weinig nieuwe mensen die zich aanmeldden.” Wie zich geroepen voelt om ook deel uit te maken van de Moorsleedse brandweer mag zich steeds richten tot de Moorsleedse postoverste.

Cadeautje

Na het bestrijden van de twee zware branden op vrijdag en zaterdag werden de brandweerlieden en de veteranen op zondagochtend verrast met een cadeautje van de vriendenkring.

“Na iedere oefening houden we normaal gezien een schieting met een loodjesgeweer. Dat is een oude traditie die zich nu nog steeds verder zet. Normaal gezien reiken we op het einde van het jaar dan prijzen uit, maar dit kon door corona niet doorgaan. Ook het Barbarafeest viel dit jaar in het water. Een nieuwjaarsdrink organiseren lukt nu ook niet”, aldus Bert Coene. Toch wou de vriendenkring de jaarwisseling niet zomaar voorbij laten gaan. Zondagochtend deelden enkele brandweerlieden interventietassen uit aan alle brandweermannen. “De tassen kunnen perfect gebruikt worden om naar het oefencentrum in Zedelgem te gaan.”

“We kregen bij het begin van het nieuwe jaar al meteen enkele stevige oproepen”

Daarnaast werden zowel de actieve brandweermannen als de veteranen getrakteerd op een pakket samengesteld door de Spar in Dadizele.

“Op deze manier kunnen we vanuit de vriendenkring toch eens onze appreciatie tonen voor de brandweermannen. Ook wij kijken natuurlijk uit naar normale tijden waarin we als een hechte vriendengroep terug kunnen genieten van activiteiten zoals het Barbarafeest.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier