Vrienden richten sociaal netwerk op voor voetballers

Jim Bogaert (32) uit Sint-Denijs, Remi Battaille (28) uit Wevelgem en Klaas Vervaeke (32) uit Geluwe ontwierpen Mypitch, een website waarop iedereen die met voetbal in aanraking komt alle mogelijke info van alle voetbalploegen in België en Nederland kan posten en uitwisselen. Het trio issuper ambitieus en wil binnen afzienbare tijd ook in Frankrijk en Engeland aan de slag.

Jim Bogaert, Remi Battaille en Klaas Vervaeke kijken verder dan de eigen landsgrenzen. © DVH

Jim en Klaas hebben zelf in de lagere regionen gevoetbald. Jim doet dat trouwens nog steeds bij Aalbeke Sport. Beide begonnen acht jaar geleden met Provbal, initieel een website met nieuws over het West-Vlaamse provinciaal voetbal. Toen ook van buiten de provincie aangeklopt werd, zette het duo dat aan het denken. Ondertussen kwam ook webmaster Remi Battaille erbij. Het trio komt geregeld samen in Kortrijk om te brainstormen en aan de website te werken. In 2016 transformeerde Provbal van een nieuwswebsite naar een sociaal voetbalnetwerk voor spelers, trainers én fans.

Nieuwe naam

Vorig jaar werd het project even on hold gezet met de bedoeling om met een nog betere versie voor de dag te komen. Net voor het pas gestarte voetbalseizoen werd Mypitch gelanceerd. “We hebben de site volledig opgefrist en er zijn veel meer mogelijkheden”, vertelt Jim Bogaert. “We kozen bovendien voor een nieuwe naam om een breder voetbalpubliek aan te spreken. Je vindt op Mypitch dus werkelijk alle clubs in België en Nederland tot in de laagste regionen, ook damesploegen. En bovendien worden bij elke club ook nog eens alle jeugdcategorieën weergegeven.”

“Iedereen kan gratis een profiel aanmaken”, vervolgt Remi Battaille. “Je kan het profiel aanvullen met bijvoorbeeld je huidige club, je positie op het veld, je kwaliteiten en een overzicht van je vorige clubs. Geblesseerd of op zoek naar een nieuwe club? Ook die info kan je kwijt op Mypitch. Het is de bedoeling dat straks een scout of een trainer die op zoek gaat naar pakweg een linksachter die snel is en goed met het hoofd op die manier meteen een speler met het gewenste profiel eruit kan filteren.”

Plakboek

Uniek aan Mypitch is de matchpost. Zelf gespeeld, gescoord, gecoacht of naar de match gekeken? Dan kan je die match op je tijdlijn plaatsen. Ook foto’s en video’s kan je er kwijt. Je kan dus je eigen verhaal online gaan bewaren. Met één klik kan je later bij je kleinkinderen opscheppen over je voetbaldaden van weleer. De site vervangt als het ware de plakboeken met krantenartikels van vroeger. “We hopen veel feedback te krijgen. Geloof ons vrij, maar de website neemt heel wat van onze vrije tijd in beslag. We vullen elkaar goed aan, ook mijn schoonbroer helpt ondertussen achter de schermen. Bovendien is het de bedoeling om in de toekomst onder meer alle uitslagen en standen te kunnen posten en berichten naar elkaar te kunnen sturen. Het moet ook mogelijk worden om clubs die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een oefenmatch met elkaar in contact te brengen. De website werd ondertussen ook al vertaald in het Fans. De teller met volgers staat op meer dan 11.000, we kunnen dus tevreden zijn”, besluit Klaas Vervaeke.

(DVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.