Vrachtwagen brandt volledig uit in Menen

Christophe Lefebvre

De inwoners van de Ambachtenstraat in Menen werden maandagavond opgeschrikt door een stevige brandweerinterventie. Een vrachtwagen stond er in lichterlaaie, waardoor de grote middelen werden ingezet.

De oproep bereikte de hulpdiensten rond 19.00 uur. Op een braakliggend terrein, gebruikt om voertuigen en allerlei materialen te stockeren, stond een vrachtwagen in brand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, werd al snel duidelijk dat ze er enkel voor konden zorgen dat de vuurzee niet oversloeg op de rest van de voorwerpen op het terrein.

Volgens een inwoner van de Ambachtenstraat staat de vrachtwagen er al enige tijd gestockeerd. “Met de regelmaat van de klok komt de eigenaar om de vrachtwagen te starten, even heen en weer te rijden om hem dan opnieuw af te sluiten” klinkt het. “Vandaag was hij hier opnieuw, net voor de middag. Het viel ons toen al op dat er een brandgeur van op het terrein kwam, toen hij zijn vrachtwagen liet draaien. Van brand was toen nog helemaal geen sprake, er was enkel de geur, dus de eigenaar vertrok ook gewoon opnieuw”.

https://www.youtube.com/watch?v=UWCGhAi6_iY

Menens burgemeester Eddy Lust kwam zelf ook poolshoogte nemen en werd volledig gebriefd door de brandweerofficier ter plaatse. “Het voornaamste is dat hier geen gewonden zijn gevallen” laat de burgervader weten. “Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hier om een spontane ontbranding. De vrachtwagen was volgeladen met allerlei materialen en het lijkt er sterk op dat het vuur daar is ontstaan. Dit is natuurlijk allemaal giswerk, het onderzoek is ondertussen al opgestart en dat zal duidelijkheid moeten scheppen”.

Opmerkelijk detail: het is niet de eerste keer dat de brandweer naar het terrein werd geroepen. In het verleden ontstond reeds brand in het leegstaande gebouw en ook een caravan ging er in vlammen op.

De brandweerinterventie kon op heel wat bekijks rekenen. De Ambachtenstraat werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.