Volgens inwoners Wingene voldoende groen in hun gemeente

© foto Nele
Nele Sabbe
Nele Sabbe Medewerker KW

De Vlaamse Overheid organiseerde opnieuw een gemeente- of stadsmonitor, waarbij men via een enquête polste naar de tevredenheid van de burger. Uit de resultaten blijkt dat inwoners van Wingene tevreden zijn over hun gemeente. Opvallend hoog cijfer is de tevredenheid over voldoende groen.

Bij de peiling is het overduidelijk dat inwoners tevreden zijn over hun gemeente in het algemeen. Ze beleven er een geluksgevoel, ze zijn tevreden over hun buurt en over de loketdiensten. Een straf cijfer is de tevredenheid over de digitale diensten. Gemeente Wingene zette zich afgelopen periode dan ook goed in om de digitale dienstverlening verder uit te bouwen. 79 % is tevreden over de digitale diensten. In 2020 was dit nog maar 67 %. We spreken dus over een stijging van een mooie 12 %. “De voorbije drie jaar hebben we onder meer ingezet op de onlinedienstverlening via onze website”, verduidelijkt burgemeester Lieven Huys.

Attesten

“We evolueerden van enkel informeren naar online formulieren voor aanvragen en online attesten die onmiddellijk beschikbaar zijn voor burgers. Het online reservatiesysteem kwam tot stand en de dienstverlening is er voor de inwoners en voor de verenigingen. Het nieuwe contactpunt 1750 werd werkelijkheid en is te bereiken via verschillende kanalen. Het doet mij als burgemeester veel deugd om te zien dat dit door de inwoners gesmaakt wordt.”

Het hoogst percentage gaat naar voldoende groen in de omgeving met 90 %. In 2020 was dit 85 %. Gemeente Wingene had oor naar de nood aan voldoende groen met voldoende natuur en bos. Wingene is dan ook een bosrijke gemeente en mensen zijn heel tevreden over de groene omgeving. Burgemeester Lieven Huys legt uit: “Het Kasteelpark in Zwevezele kreeg een opfrissing en er werd een gecontroleerd overstromingsgebied op site De Blekerie geopend met een hondenloopweide en een cyclocrossparcours. Het streefdoel is om meer groen te creëren, en we streven ernaar om jaarlijks 1.000 bomen te voorzien op openbaar en privaat domein. Onze groendienst werkt regelmatig kleine groenzones uit tot functionele groenperkjes. De groepsaankopen van groenplanten voor onze burgers zijn dan ook mooi meegenomen. Als je het mij vraagt is dit dus wel een goed rapport!” (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier