Vlaamse Actieve Senioren zijn 40 jaar jong

De Vlaamse Actieve Senioren werden feestelijk ontvangen. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In het gemeentehuis van Ingelmunster werden de Vlaamse Actieve Senioren (Vl@s) officieel ontvangen ter gelegenheid van hun 40ste verjaardag.

Burgemeester Kurt Windels hield een kort welkomswoord, waarna schepen van Senioren Martine Verhamme de aanwezigen toesprak. Ze stond stil bij het ontstaan van de vereniging in 1981. Het begon met het Vlaams Verbond voor Gepensioneerden, later werd dit Vlaamse Seniorenkring en vanaf 2011 Vlaamse Actieve Senioren. Ze had het ook over de diverse activiteiten die de vereniging organiseert. Vl@s telt 135 leden.

De vereniging maakt ook deel uit van de plaatselijke seniorenraad. De schepen somde de komende activiteiten van de seniorenraad op. Ze sprak over de bouw van een cultuurhuis, die de gepaste accomodatie zal bieden voor allerlei activiteiten en culturele evenementen. Tot slot nodigde ze iedereen uit naar het seniorenfeest van donderdag 25 november in de Evenementenhal.

Bloemen voor Clara

Martine Omeye sprak namens de vereniging en zei dat er nog één iemand van de stichters in leven is, namelijk Clara Popelier die in het wzc Maria Rustoord verblijft. De vereniging ging al langs met een bloemetje.

Volgens Martine is iedereen vanaf 55 jaar welkom in de vereniging. “De werking bestaat uit twee pijlers: het verenigen van mensen en de bijeenkomsten inhoudelijk interessant maken door te vergaderen rond een thema. Die formulie liet het aantal Vlaamse Actieve Senioren groeien van 60 tot 130 deelnemers. Deze groei zorgde ook voor een wissel qua locaties voor onze bijeenkomsten: van Rouge é Blanc naar de brasserie van ’t JOC en nu naar de grote zaal van ’t JOC”, weet Martine.

Ze stond ook stil bij de aanwezige verdienstelijke bestuursleden van de voorbije jaren, die elk een bloemetje kregen: voorzitter Jacqueline Mestdagh, secretaris Bernard Pillen en echtgenote Chris Degeldere, Jean-Paul Maes en echtgenote Jeannine Demeester, Etienne Timperman, Trees Naert en Monique Bonte. Martine bedankte eveneens de vele helpende handen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier