Viroloog Van Ranst reageert op open brief van Jonathan D’Hondt

Directeur van het Muziekhuis Jonathan D’Hondt liet vandaag weten dat viroloog Marc Van Ranst een dag na zijn open brief verscheen, telefonisch contact opnam. “Gisteren had ik een opbouwend gesprek met de heer Van Ranst. Ik waardeer het dat de viroloog de moeite deed om mij persoonlijk op te bellen gedurende twintig minuten.”

Viroloog Marc Van Ranst nam de tijd om te bellen met Jonathan D'Hondt.© Belga
Viroloog Marc Van Ranst nam de tijd om te bellen met Jonathan D’Hondt.© Belga

Jonathan D’Hondt schreef deze week een open brief naar de regering en naar viroloog Marc Van Ranst. Vrijdag verscheen hierover al een artikel op onze site.

De directeur van het Muziekhuis is tevreden dat Van Ranst de moeite deed om contact op te nemen. “Hij wou zich onder meer verantwoorden waarom hij deelnam aan het Rad van Fortuin. Dat was een speciale editie om geld in te zamelen voor de gezondheidszorg. Ik blijf weliswaar bij mijn standpunt dat inhoudelijk een spelprogramma niet de plaats is voor een viroloog. Zijn taak is om ons door de crisis te loodsen”, stelt D’Hondt. “Dit stuit veel mensen tegen de borst die zwaar getroffen zijn door de maatregelen die mede door zijn advies genomen worden. Hij begreep dit en daarmee is de case closed.”

Jonathan D’Hondt waardeert het telefoongesprek met Van Ranst.© GF
Jonathan D’Hondt waardeert het telefoongesprek met Van Ranst.© GF

“Verder heb ik ook aangebracht dat ze (de regeringsleiders, red.) meer rekening moeten houden met de mentale gevolgen van de maatregelen. Van Ranst wees erop dat ze dit zeker doen. Ik hoop dat daar in de komende maatregelen toch meer van zal te merken zijn.”

Ten slotte haalde D’Hondt de absurde gevolgen aan van de maatregelen, zoals individuele lessen die niet meer mogen doorgaan in de privéscholen en wel in het Deeltijds Kunstonderwijs, waarbij Van Ranst aangaf dat hij dit ook niet verstond.

“Ik hoop alvast dat de ministers in de toekomst toch beter gaan nadenken alvorens beslissingen te nemen”, besluit D’Hondt. “Het is nooit te laat om je fout toe te geven. It makes you a bigger man!” (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.