Vijverpark in Langemark krijgt ‘recreatieve hotspot’ met publieke barbecue

Onder andere deze picknicktafels zijn nieuw. (foto TOGH)
Redactie KW

Langs de Vrijbosroute ter hoogte van het Vijverpark komt er een recreatieve hotspot met een multimovepad, twee picknickbanken en zelfs een barbecuestel. De plechtige opening is pas voorzien eind maart. “Ideaal voor fietsers om te genieten van een welverdiende pauze”, zegt schepen van Toerisme Laurent Hoornaert.

Wie de afgelopen weken al eens via de Vrijbosroute langs het Vijverpark passeerde, zal ongetwijfeld al de nieuwe picknicktafel en zitbanken op de groenzone tussen de vroegere spoorweg en de vijver opgemerkt hebben. Het zijn de eerste voorzieningen van een ‘recreatieve hotspot’ die er komt. “De recreatieve hotspot bestaat uit drie kernonderdelen”, zegt schepen van Toerisme Laurent Hoornaert (TOPE 8920). “In eerste instantie is het een picknicklocatie. We voorzien twee picknickbanken, waarvan één rolstoeltoegankelijk is. Fietsnietjes en een fietsherstelpunt maken het ideaal voor fietsers om te genieten van een welverdiende pauze.”

Daarnaast komt er een multimove-installatie speciaal ontworpen voor kinderen. “Dit multimovepad is een veilige en verkeersvrije zone waar jonge bezoekers zich kunnen uitleven”, vervolgt de schepen. “Ouders kunnen met een gerust hart toekijken terwijl hun kinderen genieten van dit uitdagende speelparadijs.”

Barbecue

Vanaf april komt er ook een barbecuestel. “Dat zal centraal gelegen zijn tussen de picknickbanken en biedt een extra dimensie aan de ervaring. Een reglement en vastgestelde gebruikstijden zorgen voor een geordend en veilig gebruik van deze voorziening.” De officiële opening van de recreatieve hotspot is voorzien op vrijdag 29 maart.

De hotspot komt er met steun van de Provincie West-Vlaanderen, die bevoegd is voor de recreatieve ontwikkeling van de Vrijbosroute. “Dit project richt zich op zowel fietsers die de Vrijbosroute verkennen als lokale inwoners die het Vijverpark willen gebruiken als ontmoetingsplaats”, klink het. “Met een capaciteit voor meer dan 12 personen, stimuleert de hotspot het gemeenschapsgevoel door gezinnen en groepen fietstoeristen samen te brengen. Het is tevens een ideale plek voor fietsers om ervaringen te delen en het lokale horeca-aanbod in de schijnwerpers te zetten.”

(TOGH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier