Vijftien nieuwe installaties op de Instaroute #VANRSL

Bieke Olivier (links) en Kathleen Biesbrouck bij een van de nieuwe installaties. Nog even oefenen voor ze bij Knack Volley aan de slag kunnen! (foto SB)© Stefaan Beel
Bieke Olivier (links) en Kathleen Biesbrouck bij een van de nieuwe installaties. Nog even oefenen voor ze bij Knack Volley aan de slag kunnen! (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Met de start van de zomer kreeg ook de Instaroute een opfristbeurt. Zo zijn er vijftien nieuwe binnenlocaties, de buitenlocaties blijven gelijk. Perfect om op een ludieke manier de Rodenbachstad te ontdekken. Neem je gsm en ga op pad!

“Om mooie foto’s te maken hoef je niet ver te reizen. Zorg dat je smartphone opgeladen is want een Instagram-belevingsroute gidst je op een andere manier door het shoppende hart van de stad. Volg je de tour, dan kom je langs verrassende plaatsen, leuk aangeklede etalages en winkels waar een instagrammuur opgesteld staat. Vanaf juni kan je langsheen de opgefriste Instaroute #VANRSL heel wat nieuwe hotspots ontdekken”, horen we van burgemeester Kris Declercq.

“De start van de Instaroute #VANRSL fase 1 was nog in volle coronacrisis. Na allerhande beperkingen ook op het vlak van shopping zoals alleen winkelen en daarna op afspraak, zijn de maatregelen intussen versoepeld. Nu ook de horeca weer open is, kan de Instaroute #VANRSL ten volle beleefd worden.”

Samen met het event agency Twice Entertainment uit Roeselare werden voor vijftien winkels nieuwe foto- & videovriendelijke decors ontwikkeld.

Ook twee etalages kregen een nieuwe aankleding met Roeselaarse thema’s zoals Knack Volley, en de drie speerpunten van Roeselare: shopping, koers en voeding.

“Alle muurschilderingen en buiteninstallaties- waarvan het Antwerpse activatiebureau CityCubes, gekend van Smile Safari (het grootste Instagram- en TikTokmuseum van Europa) de vier outdoor installaties, op de Grote Markt, in het Citroenstraatje en twee op De Munt, installeerde – blijven behouden uit fase 1.”

Het nieuwe routeplannetje is gratis en vind je in de deelnemende winkels en op diverse locaties zoals Koers, De Spil, Station, onthaal Stadhuis, balie Welzijnshuis, Galerie Alfons Blomme, Ter Posterie en ARhus. Adresgegevens lees je op de website.

Digitale gids

Bekijk ook de interactieve plattegrond op www.instaroute.vanrsl.be, neem een selfie voor de vele instagramwalls, vergeet de hashtags #instaroute #vanrsl niet en ga maar een lekker wild (en viraal) met deze coronaveilige activiteit in de stad. De digitale instagids Lucas gidst jou via interessante weetjes naar leuke shop- en horeca-adresjes of andere hotspots in de buurt. Hij verneemt ook graag wat je van de hotspots vindt!

“Post dus de hele zomer lang jouw leuke foto met #instaroute #vanrsl en sleep één van de twee overnachtingsbonnen ter waarde van 150 euro in de wacht voor een onvergetelijk weekendje in Roeselare.”

“We zien meer dan ooit dat horeca en winkelen perfect hand in hand gaan. Deze Instaroute #VANRSL voegt nog een extra dimensie toe in de winkelstraten die zeker gesmaakt wordt door zowel onze shoppers als handelaars”, voegt Stephan Gryspeerd, covoorzitter van de vzw Shopping & Centrum Roeselare daar nog aan toe. Zowel online als offline valt er zeker voldoende te ontdekken in Roeselare!

De Instaroute loopt nog tot en met 31 augustus. Alle info kan je vinden op www.instaroute.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.