Vijf uren lopen voor vrijwilligersorganisatie TEJO

Boegbeeld Hanne Maudens kampte zelf ook met psychologische problemen door de hoge druk als topsportster.
Phebe Somers

Nooit eerder stond mentale gezondheid zo hard in the picture. Daar zijn Kortrijks schepen Axel Ronse, atlete Hanne Maudens en Waregemnaar Glen De Waele, de manager van Hanne, alvast blij mee. Zij organiseren op zondag 19 december ‘Heldenloop’, een 5-urenloop aan de Lange Munte in Kortrijk ten voordele van vrijwilligersorganisatie TEJO.

TEJO biedt therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen 10 en 20 jaar die in een moeilijke thuissituatie verkeren. Een initiatief dat atlete Hanne Maudens na aan het hart ligt. Jarenlang was ze gespecialiseerd in de meerkamp, maar door de zware mentale druk, een depressie en problemen met haar coach besloot ze om haar ticket voor de Olympische Spelen hiervoor op te geven en over te schakelen naar de 400 m sprint. “Nu wil ze zich graag inzetten voor anderen die met psychologische problemen kampen, zo kwam ze bij TEJO terecht. Initieel was het de bedoeling om in het kader van De Warmste Week een actie de organiseren, maar TEJO werd niet geselecteerd door de jury, daarom hebben we Heldenloop losgekoppeld en gaat het ingezamelde geld volledig naar TEJO”, vertelt Glen.

Leen Dendievel

Naast Hanne zelf en de sportieve schepen Axel Ronse zullen tal van topsporters en recreatieve lopers vijf uur aan een stuk lopen. De twee hoofdsponsors, Accent en Howest, brachten al 2.000 euro in het laatje, maar daar mag gerust nog wat bijkomen, aldus Glen: “TEJO kan geen beroep doen op subsidies, daarom zijn alle giften welkom. Iedereen kan een individuele loper sponsoren door een bepaald bedrag per ronde te doneren.” Het startschot wordt gegeven door actrice Leen Dendievel, die afkomstig is uit Kortrijk. “Hanne en Leen hebben elkaar leren kennen tijdens het praatprogramma Vandaag, daar hebben ze elkaar gevonden in het thema van mentaal welzijn. Iedereen die aanwezig is, heeft dus een duidelijke link met het goede doel dat we willen steunen”, besluit Glen. (Phebe Somers)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier