Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Chef Matthieu Beudaert. (Foto Westtoer)
Chef Matthieu Beudaert. (Foto Westtoer)
Redactie KW

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 200 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen.

De bekende Kortrijkse chef Matthieu Beudaert houdt van vernieuwing, in en naast zijn keuken. Vorig jaar stampte hij een heuse Italiaanse trattoria uit de grond. Met La Bicicletta trattoria by Beudaert stelt hij nu elke week een weekendbox samen voor 75 euro voor twee personen. Daarin vind je onder andere een cocktail, een fles wijn naar keuze, antipasti, een hoofdgerecht en een dessert. Daarnaast is er ook nog de à la carte takeaway.

Trattoria La Bicicletta, Sint-Maartenskerkhof 8 in Kortrijk. Ontdek het volledige menu op www.beudaert.be.


Vergeten vissen

Chef Sven Dierick van Den Artisjok. (Foto Westtoer)
Chef Sven Dierick van Den Artisjok. (Foto Westtoer)

Den Artisjok is al vijf jaar een vaste waarde in Oostende. Chef Sven Dierick heeft doorgaans heel wat aandacht voor ‘vergeten’ vissen en staat ook bekend voor zijn bereidingen met zeeduivel. Hij biedt een afhaalweekmenu aan voor 39 euro bestaande uit een hapje van de chef, gelakt buikspek, op vel gebakken skrei of ossobuco en panna cotta. Bestellen kan één dag op voorhand.

Den Artisjok, Troonstraat 121 in Oostende. Meer info op www.facebook.com/restaurantdenartisjok/.


Grootmoeders keuken

Yves Vaneeckhout. (Foto Westtoer)©-
Yves Vaneeckhout. (Foto Westtoer)©-

Het Oud Stadhuis in Geluwe serveert iedere dag de afhaallunch ‘Wat schaft de pot uit grootmoeders keuken’. Voor soep en hoofdgerecht betaal je 15 euro. Daarnaast heeft chef Yves Vaneeckhout een wekelijks wisselend meergangensuggestie-menu voor 45 euro. Ook de kleintjes worden niet vergeten met het ‘kindermenutromgeroffel’ voor 18 euro.

Oud Stadhuis, Sint-Denijsplaats 7 in Geluwe. Ontdek het volledige aanbod op www.oudstadhuis.be.


Liefde voor de Noordzee

Chef Jean-Paul Bonnez. (Foto Westtoer)
Chef Jean-Paul Bonnez. (Foto Westtoer)

Chef Jean-Paul Bonnez van restaurant La Coupolein De Panne heeft vissersbloed in de aderen en deelt zijn liefde voor de Noordzee ook op het bord. La Coupole stelt elke week enkele voor- gerechten en hoofdgerechtenvoor als takeaway. Als starter kan je bijvoorbeeld kiezenvoor kikkerbillen of krab ‘belle vue’, als hoofdgerecht heb je keuze tussen onder andere bouillabaisse royal en gebakken zeebaarsfilet.

Restaurant La Coupole, Nieuwpoortlaan 9 in De Panne. Ontdek het volledige aanbod op www.la-coupole.be/take-away.


Heerlijk creatief

Chef Chris Beke van La Coupole. (Foto Westtoer)
Chef Chris Beke van La Coupole. (Foto Westtoer)

Chef Chris Beke van Laurel & Hardy in Oostkamp biedt een eigentijdse creatieve keuken die hij ook doortrekt in zijn take-away. Je kan wekelijks een foodbox voor twee personen afhalen voor 65 euro. In de foodbox zitten vier gerechten. Starten kan je met een salade, vervolgens is er soep en lekkers uit de Noordzee zoals mooie meid en afsluiten doe je met een overheerlijk dessert.

Laurel & Hardy, Majoor Woodstraat 3 in Oostkamp. Ontdek het aanbod van de week op www.laurel-hardy.be.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier