Vier gedumpte cavia’s zoeken warm nestje

De diertjes laten zich gewillig oppakken.© AN
De diertjes laten zich gewillig oppakken.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor vier schattige cavia’s. Ze werden gedumpt in Bellegembos en konden maar op het nippertje gered worden.

De vier nog naamloze knaagdiertjes werden gevonden door een wandelaar met een goed hart in Bellegembos, in Kortrijk. “Opeens hoorde die mevrouw iets piepen in de struiken. Gelukkig besloot ze om te gaan kijken, want ze trof er zes cavia’s aan”, vertelt Gaëlle Pannecoucke, medewerkster van het asiel.

“Jammer genoeg hadden twee van hen de nachtvorst niet overleefd. De dieren lieten zich gewillig oppakken. Ze zijn dus allicht gewend aan mensen en werden gedumpt in het bos.” De dame bracht de diertjes naar een dierenarts, waarna ze in het dierenasiel terecht kwamen.

Geen speelgoed

“Fysiek stellen ze het goed, maar ze zijn nog een beetje angstig”, weet Gaëlle. “Het gaat om twee mannetjes en twee vrouwtjes, we vermoeden moeder en dochter want het ene vrouwtje is nog heel jong. Zij kunnen eventueel samen geadopteerd worden. Sowieso kan je nooit slechts één cavia houden. Het zijn groepsdieren die nood hebben aan een groot binnenhok en eventueel een buitenren. Ze zijn geschikt als huisdieren voor kinderen, maar het blijven levende wezens en geen speelgoed.”

(AN)

Kan jij een van deze schattige cavia’s een warm nestje aanbieden? Neem dan contact op met dierenasiel De Leiestreek of stuur een berichtje naar warm@kw.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.