Vier clandestiene feestjes in Brugge, ook opnieuw door studenten van het Europacollege

Stefan Vankerkhoven

Terwijl het eerste shopping weekend in Brugge vrij rustig en zonder incidenten verliep, betrapte de Brugse politie toch enkele ‘clandestiene’ feestvierders. De politie kwam het voorbije weekend vier lockdownfeestjes op het spoor. Opnieuw werd er ook bij studenten van het Europacollege aangeklopt.

Vrijdagavond werden bewoners van een residentie van het Europacollege op het Biskajersplein betrapt tijdens een Sinterklaasfeestje. De aanwezige studenten droegen geen mondmaskers en ook de afstand werd niet gerespecteerd. Kort erna werd ook een lockdownfeestje opgemerkt in een residentieel gebouw van het Europacollege in de Oude Zak. Ook daar zetten een tiental studenten het meteen op een lopen. Op beide adressen werden 16 Corona PV’s opgemaakt.

Op een lopen

Ook het Europacollege zelf mag zich aan een proces-verbaal verwachten. Korpschef Dirk Van Nuffel: “De organisatie is nu eenmaal zelf verantwoordelijk voor de naleving van de Corona richtlijnen. Duidelijke communicatie bij de studenten, die naar eigen zeggen alleen maar in hun eigen bubbel feestjes houden, dringt zich op. Als onze mensen bij de feestende studenten aankloppen, leidt dit dus altijd tot oeverloze discussies en zetten sommigen het op een lopen. Het is overduidelijk dat ze net wel uit hun bubbels breken. Dat moet nu echt stoppen.”

“We betreuren dat enkele studenten dit organiseerden en deelnamen aan dergelijke feestjes, die niet stroken met de coronamaatregelen. Alle studenten hebben een persoonlijke verantwoordelijkheid om die te volgen”, klinkt het in een mededeling van het Europacollege.

Recidivisten

Maar ook elders in Brugge durven bewoners de Coronamaatregelen aan hun laars te lappen en een Corona party te organiseren. Zo werd er zaterdagavond een feestje opgemerkt in het centrum van Brugge waar 4 PV’s werden opgesteld. In Zeebrugge kwamen op een privéadres 8 mensen bijeen om te feesten. Enkelen onder hen liepen niet voor de eerste keer tegen de lamp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier