VIDEO – Nooit geziene file in Oostendse Colruyt

Ook buiten stond een lange rij aan te schuiven. © GF
Jan Degoe
Jan Degoe Chef Regio

In de Colruyt van Oostende was het vandaag de hele dag razend druk. Velen willen door de coronadreiging nog snel wat voorraad inslaan.

https://www.youtube.com/watch?v=SimLWdroAZw

Het filmpje dat opdook op sociale media laat niets aan de verbeelding over. In de Colruyt van Oostende schuiven de klanten meerdere gangen ver aan om af te kunnen rekenen. Vooral de rekken met bloem, spaghetti en rijst waren vrij snel leeg.

Ondertussen zien de supermarkten hun online bestellingen tot 70 procent stijgen. “Wij zien dat de online verkoop gestaag stijgt aan 50 tot 60 procent, met pieken tot 70 procent”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize. Ook bij Colruyt zit het aantal online bestellingen sinds een aantal weken in stijgende lijn.

Voldoende voorraad

Vooral droge voeding, zoals pasta en koffie, maar ook toiletpapier wordt vaker ingeslagen. Bij Colruyt ziet men dat de klant ‘breder’ koopt, van alles een beetje meer. Toch willen de retailers verduidelijken dat er geen tekorten of bevoorradingsproblemen zijn, ondanks de lege rekken die men soms online ziet. “Wat we wel merken, is dat medewerkers in de winkel keihard moeten werken om de rekken aangevuld te krijgen en dat dit niet altijd voortdurend/tijdig lukt”, zegt Hanne Poppe, persverantwoordelijke van Colruyt Group.

Poppe benadrukt dat de situatie elke dag wordt opgevolgd met de leveranciers en roept op tot kalmte. “We hebben hier een belangrijke rol te vervullen als schakel in de voedselvoorziening aan de mensen en vervullen die zo goed als we kunnen en willen daarbij zoveel mogelijk de rust bewaren”, klinkt het nog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.