VIDEO – Klaas Devriendt en Kim Decock hervormen De Pelikaan tot restaurant POER

Kim Decock en Klaas Devriendt openen op vrijdag 8 november hun nieuwe zaak POER. © foto Kurt
Sarah Gadeyne

Met restaurant POER starten Klaas Devriendt (33) en Kim Decock (32) uit Torhout een nieuw hoofdstuk. Ze namen Bistro De Pelikaan over en na vijf maanden van verbouwen, renoveren en voorbereiden, openen ze op vrijdag 8 november hun eigen restaurant POER in de Koolskampstraat 68.

Bistro De Pelikaan werd in 1990 opgericht en was goed gekend in de streek. Toen uitbaters Kurt Patteeuw en Conny Quintyn na 29 jaar de sluiting van hun zaak aankondigden, in april dit jaar, was al bekend dat ze hun levenswerk doorgaven aan nieuwe uitbaters. Met het volste vertrouwen omschreven ze de nieuwe uitbaters als een jong, enthousiast en creatief koppel.

Restaurant POERhttps://www.facebook.com/restaurantPOER/https://www.facebook.comFacebook1280

One second a day

We hebben de voorbije maanden elke dag 1 seconde gefilmd. Benieuwd hoe het eruit ziet na de werken? Reserveren kan via www.restaurantpoer.be of 051 72 49 83 #Lichtervelde #8810 #bijnaklaarvoorvrijdag

Geplaatst door Restaurant POER op Maandag 4 november 2019

video1.0https://www.facebook.com/restaurantPOER/videos/2702385919799630/500

In juni kregen Klaas en Kim de sleutels. “We zien dit als een nieuw begin, het zal geen kopie zijn van De Pelikaan. Het zou mooi zijn als we dit even lang kunnen doen als Kurt en Conny, dus hebben we echt onze eigen stijl en visie gevolgd.”

POER past bij Lichtervelde

En dat start met de naam. “We wilden een korte, krachtige naam, die West-Vlaams is. POER komt van de uitdrukking ‘er zit daar poer in’. De naam past ook bij de flow die we in ons restaurant willen brengen.” Beiden zegden hun werk op om zich te focussen op de nieuwe zaak. “Ik heb jarenlang gevoetbald bij KM Torhout en de laatste twee seizoenen bij KSV Diksmuide. Maar nu heb ik besloten te stoppen met voetbal om alle energie in het restaurant te kunnen stoppen. Ik werkte de laatste jaren voor VTM en kan daar nog werken als freelancer. Kim heeft meer dan tien jaar ervaring als kok en heeft haar job opgegeven voor POER”, vertelt Klaas. “Ik ben diëtiste van opleiding en heb ook een opleiding gevolgd in de hotelschool Ter Duinen”, vult Kim aan. Ze heeft op verschillende plaatsen ervaring opgedaan, onder andere bij een Belgische chef met een Michelinster in Italië, in Frankrijk bij Wout Bru, in De Zuidkant (Damme), Kwizien (Maldegem), the Roots (Torhout) en Mood (Sint-Martens-Latem). Dit zorgt ervoor dat haar keuken niet echt in één stijl te vatten is, vertellen de zaakvoerders.

“We zullen met seizoenproducten werken. We bieden de traditionele gerechten aan, maar er zullen ook speciale gerechten zijn. Zo bieden we in onze menu’s in plaats van voorgerechten onze starters aan. Dat zijn mini-gerechtjes, waarvan je er drie kiest. Zo kun je eens iets anders proberen in een kleine hoeveelheid. Dan is er natuurlijk nog een hoofdgerecht en dessert. De desserts zijn traditioneler, maar er zal ook altijd iets speciaals zijn”, aldus Kim.

Er is ook een lunch, waarbij er keuze is uit drie formules. “Er is de Fit Lunch, dat is koolhydratenarm, gebaseerd op het Keto dieet. Dan is er de Fast Lunch, als je weinig tijd hebt. En de Full Lunch, die is dan uitgebreider, meer op het gemak. En er kan zowel ‘s middags als ‘s avonds à la carte gegeten worden.” Er werd heel wat werk verzet sinds Kim en Klaas startten met POER. “Het terras wordt heraangelegd, we hebben het interieur, de bar, de vloer en de verlichting vernieuwd, er is nu een haard op de voute en we hebben het dak moeten vernieuwen. De grootste wijziging is de ingang. Er is geen ingang meer aan de straatkant. Je komt binnen aan de kant van de parking. We willen zo een gemoedelijke sfeer creëren: kom maar binnen langs achter, ga zitten en geniet.”

Start op vrijdag 8 november

Vrijdag 8 november is de eerste avond van restaurant POER. “We starten met een beperkt aantal couverts zodat we kunnen inlopen. We willen ons niet vergalopperen en willen het goed doen voor iedereen die komt, of ze nu op de eerste dag komen, of binnen een jaar.”

De keuken is open van dinsdag tot en met vrijdag telkens van 12 tot 14 uur en van 18 tot 21 uur. Op zaterdag van 18 tot 21 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier