VIDEO De allerschattigste parodie op het speed pedelec-incident komt uit Zwevegem

© (Foto GF)
Christophe Lefebvre

De fietser die, met zijn speed pedelec, afgelopen week in Rijkevorsel een vrachtwagen blokkeerde, bezorgde het internet al heel wat plezier. De man werd instant wereldberoemd en internauten toverden de ene parodie na de andere uit hun mouw. Sommige waren hilarisch, anderen dan weer op het randje maar de allerschattigste, die komt uit Zwevegem.

“Ik had nooit gedacht dat dit zo zou worden opgepikt, mijn telefoon blijft maar trillen van de meldingen”, horen we van Helmert Decavele (40). “Ons zoontje vroeg me een tijdje terug om een Youtube kanaal te starten, waarop we nu en dan eens wat filmpjes van onze uitstapjes plaatsen. Toen Lou, die ondertussen 8 jaar is, vorige week de video van de patstelling in Rijkevorsel zag, begreep hij de commotie niet. We rijden zelf met een elektrische bakfiets, op zich ook al breed en het is schering en inslag dat we op de kleine boerenwegels tussen Zwevegem en Kortrijk even moeten stilstaan als we een tegenligger kruisen. Wij hebben toch nog nooit ruzie gehad he papa, waarom die meneer dan wel?’ was de vraag die hij zich stelde. Hij besloot dan ook om er een grappige variant op te maken om zo op Youtube te zetten”.

Lou trok zijn acteurs- en regisseurspet aan en betrok meteen ook zijn broertje Jack (5) en zijn zusje Lilly (2) in het verhaal. “Ze speelden het scenario na, op hun fietsjes en we gooiden het online. Via mijn facebookaccount werd dit plots opgepikt en ondertussen is het al meer dan 4000 keer gedeeld geweest. Te gek voor woorden eigenlijk”. Het filmpje staat openbaar op Facebook en Youtube, een bewuste keuze volgens Helmert. “Het is grappig en vertederend maar het werkt vooral ontwapenend”, sluit hij af. “Wanneer mensen plots met een conflict geconfronteerd worden, kunnen ze denken aan dat filmpje en kan drama vermeden worden”.

https://www.youtube.com/watch?v=yfd1RHTDV6A

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten