VIDEO – BEESTJE ZOEKT BAASJE: Bo zoekt een grote tuin om in rond te rennen

Vrijwilliger Bert Feys met de anatolische herder Bo. © Annelies Nollet
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Elke week gaat De Krant van West-Vlaanderen op zoek naar een nieuwe thuis voor een dier. Deze week zoekt Bo een grote tuin en een warme haard.

Bo, een Anatolische herder met een heel hoog knuffelgehalte, verblijft al sinds augustus 2018 in dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. “Al onze vrijwilligers zijn verzot op hem. Hij verdient een grote tuin om in rond te rennen en een warme kachel om voor te liggen”, klinkt het. “Anatolische herders komen oorspronkelijk uit Turkije. Daar worden ze vandaag nog altijd gebruikt om grote kuddes schapen en geiten te beschermen tegen roofdieren. De meeste onder hen zijn, net zoals Bo, goede waakhonden”, weet vaste vrijwilliger Bert Feys (66). Hij bouwde de afgelopen jaren een unieke band op met Bo.

Bo is een reu van zo’n 50 kilo en is ongeveer vijf jaar oud. “Bo is een heel lief dier naar mensen toe”, weet Niels Dierick van het asiel. “Hij houdt van knuffels en zal een fantastisch maatje zijn om gezellig mee op de zetel of voor de haard te liggen. We zoeken iemand die veel met hem wil bezig zijn. Enige ervaring is wel vereist. Met iets grotere kinderen kan hij het gewoonlijk wel vinden. Elke dag met hem lopen of wandelen moet niet. Veel belangrijker is een grote, goed omheinde tuin.”

Vooral op dat laatste legt Niels de nadruk, want Bo is een ontsnappingskoning. “Bo moet wel niet weten van andere dieren”, aldus Niels. “Of het nu honden, katten, konijnen of cavia’s zijn, het kan niet.” De medewerkers van het asiel vermoeden dat dat ook de reden is dat het oorspronkelijke baasje van Bo hem langs de kant van de weg dropte in Waregem. “Bo heeft wel een eigen willetje, maar eens je zijn vertrouwen wint, is het een heel loyale hond.” (Annelies Nollet)

https://www.youtube.com/watch?v=S1l6lCvfyIo

Wie Bo een thuis wil geven, kan mailen naar warm@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.