VIDEO All Blacks Sevens wonen plechtigheid bij in Mesen

In Mesen woonden rugbyspelers van de All Blacks Sevens een herdenkingsplechtigheid bij op het New Zealand National War Memorial.

Scott Curry en zijn teamgenoot Tim Mikkelson legden een krans neer bij het monument in Mesen. © EF

De plechtigheid vond plaats ter gelegenheid van de 101ste verjaardag van de Slag van Mesen. “De rugbyspelers spelen een internationaal tornooi in Frankrijk. Ze maakten tijd om naar de Westhoek te komen om hun landgenoten die hier hun leven gaven, te herdenken”, aldus gids Freddy Declerck.

Na de plechtigheid gingen ze naar Nine Elms British Cemetery in Poperinge. Op die begraafplaats is het graf te vinden van David Gallaher. “Dat was de captain van de All Blacks, die in 1905 een tour rond de wereld maakten. Ze verloren daarbij slechts één wedstrijd, tegen Wales. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwam de man in de streek om het leven.”

Rugbyspeler Scott Curry vond het in ieder geval indrukwekkend. “Het is de eerste keer dat ik in België ben en het ziet er wel mooi uit.” Scott en zijn teamgenoot Tim Mikkelson legden een krans neer bij het monument in Mesen. Rugby Seven is een variant van rugby dat met zeven wordt gespeeld in plaats van met 15 spelers. Het is veel meer op snelheid en wendbaarheid gebaseerd.

(CMW)

https://www.youtube.com/watch?v=_TFs7ETFkjg

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.