Vichts geboortebos breidt uit met twee bomen

De naamkaartjes van 46 kinderen geboren in 2018 hangen in de twee geplante bomen. © Foto XC
Xander Cottens
Xander Cottens Videojournalist

Het geboortebos in de Hooiestraat heeft er opnieuw twee bomen bij. Naar jaarlijkse gewoonte werden er ook op 16 november twee bomen gepland voor de kinderen die in 2018 geboren zijn. Dit jaar werd er een kweepeer en een kerselaar aangeplant.

Vroeger kregen de jongens een Eik en de meisjes een Linde maar het oude geboortebos achter het Beukenhof is helemaal vol. De beslissing werd gemaakt door de Vichtse Gezinsbond en Natuurpunt om van het tweede geboortebos in de Hooiestraat een gemengde fruitboomhaard te maken. Op die manier kan iedereen letterlijk de vruchten plukken.

Kennismaken met klasgenootjes

Dit jaar werden twee bomen geplant voor maar liefst 46 nieuwe Vichtenaartjes uit 2018. Ook Bram Vanhoutte en Kim Degroote zakten af naar het geboortebos. “Onze zoon Jef is geboren in 2018 en zijn naam hangt nu in de kweepeer. Het is leuk om eens naar hier te komen en ondertussen leren we Jefs leeftijdgenootjes kennen. Hij gaat immers volgend jaar naar school en zo zien we al een aantal klasgenootjes”, vertelt papa bram. “Jef zelf is vooral voor de koekjes gekomen”, vult mama Kim aan. Met een dreupelke wordt de aanplanting op de koude zaterdagochtend aangenamer. De kinderen kregen een fruitsapje en wat koekjesletters.

Symbolisch gegeven

Volgens leerkracht van de Vrije Basisschool De Ranke in Vichte is het planten van de Kweepeer een symbolisch gegeven. “De kweeKpeer is eigenlijk symbolisch geplant. Zodat er wat meer instroom komt van kindjes in de plaatselijke scholen. We willen koppeltjes oproepen om het niet bij een kindje te laten”, grapt de meester.

(XC/ foto XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier