Veurnse bakker stuurt broden naar Ardennen

Bakker Mischa Werrebrouck gaf zondagochtend een tachtigtal broden mee met Sven Dekindt en Brian Louwye. © Foto WVH
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Bakker Mischa Werrebrouck gaf zijn niet-verkochte broden zondagochtend mee in een camionette, waarin ook kledij, speelgoed, onderhoudsproducten en dierenvoeder verzameld waren. Sven Dekindt en Brian Louwye rijden daarmee naar Aywaille in de Ardennen.

Kapper Brian Louwye van Haute Coiffure Brian in De Panne heeft een caravan, waarmee hij deze zomer naar de festivals zou trekken als mobiele barbershop. Die stond nu echter nog op een camping in Aywaille, wat een zwaar getroffen gebied van de overstromingen is. Op diezelfde camping heeft aannemer en klusjesman Sven Dekindt uit Oostduinkerke zelfs een gloednieuwe stacaravan staan, waar hij straks zijn vakantie zou doorbrengen. Ook die is echter helemaal verloren.

Oproep op Facebook

“Dat is natuurlijk heel erg, want we verwachten niet veel van de verzekering of het rampenfonds. Het is evenwel onze woning niet. Veel lokale inwoners zijn àlles kwijt”, weet Brian.

“Veel lokale inwoners zijn àlles kwijt”

“Nu het water daar is weggetrokken, kunnen wij er de schade gaan opmeten. We willen er echter niet met een lege camionette heen rijden. Daarom plaatste ik vrijdagavond op mijn Facebookpagina een oproep om spullen in te zamelen. Daar kwam al gauw heel veel reactie op, waarvoor we de mensen heel dankbaar zijn.”

Tachtigtal broden

Ook bakker Mischa Werrebrouck uit Veurne zag die oproep. “Normaal verkopen wij onze niet-verkochte broden ’s avonds aan een verlaagde prijs via de app ‘Too Good Too Go’. Gistervoormiddag besloten we echter om die broden in te vriezen, om ze dan vanochtend met nog wat extra producten mee te geven naar de Ardennen. Als je alleen maar neemt in het leven, geraak je er immers niet. Het noodweer was natuurlijk hét gespreksonderwerp in onze bakkerij en dat doet je wel even nadenken. Het is dan wel de andere kant van het land, maar dat is eigenlijk vlakbij!”

Dringende hulp

Het Rode Kruis riep ondertussen wel op om liever financiële hulp te bieden of zich ter beschikking te stellen als vrijwilliger, en te wachten om spullen in te zamelen. “Wij hebben contact met onze kennissen ter plekke en zo weten we dat zij onze hulp wel degelijk dringend kunnen gebruiken. Onze spullen zullen rechtstreeks bij de lokale inwoners terechtkomen”, reageert Sven.

Bakker Mischa Werrebrouck gaf zondagochtend een tachtigtal broden mee met Sven Dekindt en Brian Louwye.

(Foto WVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier