Vestiging D’Liz Alvo aan Leliestraat sluit

Na zeven jaar moet D’Liz Alvo aan de Leliestraat noodgedwongen de boeken neerleggen. Het faillissement van de supermarkt is volgens zaakvoerder Geert Gryson te wijten aan een dispuut met de hoofdleverancier. “Het is voor mij een bijzonder pijnlijk einde want ik zit al 40 jaar in het vak.”

Het faillissement van de supermarkt is volgens zaakvoerder Geert Gryson te wijten aan een dispuut met de hoofdleverancier. © Davy Coghe

Zaakvoerder Geert Gryson (62) loopt er allesbehalve gelukkig bij dezer dagen. “Ik heb zelf de boeken neergelegd en de curator was maandagavond ter plaatse om de winkel definitief te sluiten”, vertelt hij. De winkel hield afgelopen week al een grote uitverkoop. “De klanten begrijpen niet waarom we sluiten en wijzen er ons op dat de supermarkt zo netjes was na de renovatie van de winkelrekken. Ik hoor hier en daar dat ze de winkel zullen missen.”

D’Liz Alvo was een buurtsupermarkt waar mensen met de fiets of te voet om kleine zaken kwamen. “Ik ben hier zeven jaar geleden gestart”, zegt de zaakvoerder. “Eerst gingen we door het leven als Alvo, maar de laatste maanden zijn we na een dispuut met de hoofdleveranciers D’Liz geworden. Meteen ook de basis van dit faillissement.”

Gevochten

De concurrentie met andere winkels of grotere supermarkten wil Geert Gryson (nog) niet aanhalen als reden. “Het is voor mij een bijzonder pijnlijk einde want ik zit nu 40 jaar in het vak.” Geert Gryson was voordien actief met de marketing voor een franchisenemer van Carrefour in Henegouwen die gestopt is. “Daarna ging ik op zoek naar iets nieuws en kwam ik uiteindelijk terecht bij de winkel in Assebroek. Na zeven jaar valt het doek. Ik was beter in loondienst blijven werken”, sakkert Gryson. Hij was zelfstandig actief sinds 1991. “Het is ook pijnlijk voor mijn dochter Vicky (29) en zoon Gil (33), die beiden actief waren in de winkel en nu de lege rekken mogen weghalen. We hebben flink geïnvesteerd in deze winkel, iedereen heeft er voor gevochten, maar het mocht helaas niet zijn.” (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.