Vespabar in Bossuit gekozen tot Leiespot

V.l.n.r. GBA-politici Jules Lampole en Liesje Carteur en schepen van Toerisme Kristof Vromant (Lijst Burgemeester). © JS
Redactie KW

Toerisme Leiestreek heeft de Vespabar van Jonas Tanghe aangewezen als één van de 101 Leiespots in de regio. Het project promoot vakantie in eigen streek.

Avelgems fractieleider Liesje Carteul (GBA Gemeentebelangen), tevens lid van Toerisme Leiestreek, bracht de Vespabar aan als Avelgemse vertegenwoordiger. “De idee van de Leiespots is goede reclame voor de Leiestreek, en het stelt bezoekers en reizigers in de gelegenheid om Avelgem op een andere manier te leren kennen. Elke Leiespot staat garant voor iets unieks. Of het nu om verrassende graffitikunst of een conceptstore vol design hebbedingetjes gaat, de verwondering blijft dezelfde”, aldus Liesje Carteul.

Mooi zicht op de Schelde

“Daarom hebben wij Toerisme Leiestreek ook voor de Vespabar gekozen als afgevaardigde voor Avelgem. Alleen al het feit dat je met de Vespa’s op een zeer idyllische manier de streek kunt verkennen, is voor reizigers mooi meegenomen. De bar zelf heeft bovendien een mooi uitzicht op de Schelde. Het is een echt succesverhaal voor de uitbater, en we zijn er trots op dat het zich op het Avelgemse grondgebied bevindt.”

Nieuwe fietslus

Toeristen die Avelgem eens graag willen aandoen, kunnen zich deze zomer verheugen op nog een extra attractie: een fietslus, rondomrond Avelgem, van 37 kilometer. De route tast de grenzen van de gemeente af, en volgt reeds bestaande knooppunten. De lus is ook meteen een extra hart onder de riem voor de geplaagde horeca, want de fietsers zullen heel wat cafés en restaurants op hun pad aantreffen. De ronde start en eindigt aan Spikkerelle, een officiële ‘datum van inwijding’ werd nog niet vastgelegd. (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.