Nieuwe zoekactie naar Hilde Haers (55): “Sinds vertrek uit ziekenhuis zeven jaar geleden ontbreekt elk spoor”

Nieuwe zoekactie naar Hilde Haers.
Redactie KW

De politie en Cel Vermiste Personen hebben dinsdag een nieuwe zoekactie gehouden naar Hilde Haers (55). Dat gebeurde in Zeebrugge. Op zondag 19 februari 2017 omstreeks 13 uur verliet de vrouw te voet het ziekenhuis AZ Zeno in Knokke-Heist. Ze haalde nog 40 euro af, maar sindsdien ontbreekt elk spoor.

De politie sprak meteen over een onrustwekkende verdwijning. Hilde verbleef in het ziekenhuis als patiënt in een open afdeling om een verslaving aan te pakken. Omstreeks 13.13 uur heeft ze nog 40 euro afgehaald op het gemeenteplein in Knokke-Heist. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar. De politie kamde de ruime omgeving uit en is nog steeds op zoek naar de vrouw. Wat er met haar gebeurde of naar waar ze vertrok, is op vandaag niet duidelijk. “Is ze bewust verdwenen? Was het een ongeval? Alle pistes liggen open”, sprak de politie jaren geleden al bij een eerdere zoekactie.

Visartsluis

Dinsdag hield de politie samen met de Cel Vermiste Personen een nieuwe zoekactie in Zeebrugge in het water, aan de Visartsluis. Daarbij werd onder andere een sonarboot ingezet met duikers. Bij het parket bevestigen ze de nieuwe zoekactie. Die gebeurde op vraag van de onderzoeksrechter. De zoektocht leverde volgens de eerste informatie niks op.

Hilde Haers is blank en 1m60 lang. Ze heeft half lang blond haar en is stevig gebouwd. Ze spreekt Nederlands. Wat Hilde aanhad op de dag van haar verdwijning is niet geweten. Wie meer informatie zou hebben over de zaak kan bellen op het gratis nummer 0800 30 300. (MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier