Verkeerspoort in De Ommegang West komt er wellicht niet

© JCR
Redactie KW

Marc Van Ysacker (cd&v) stelde naar aanleiding van de definitieve goedkeuring van de knip in de Ommegang West een “even geniaal als simpel alternatief” voor. Dat is volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) evenwel niet de ideale oplossing.

De Ommegang West is sinds 1 september een doodlopende straat. Het gemeentebestuur besliste immers in overleg met het bedrijf Westvlees om door middel van rood-witte bakken een knip in de straat in te voeren. De maatregel kwam er naar verluidt omwille van de verkeersdrukte met hoge snelheden en zwaar verkeer. De proefopstelling diende nu definitief goedgekeurd te worden. Marc Van Ysacker (cd& v) stelde evenwel dat een inwoner van Westrozebeke een simpel alternatief voor de knip bedacht had.

“De inwoner stelt voor om een verkeerspoort van 2,40 meter hoog te plaatsen ter hoogte van de ruimte tussen de woningen met huisnummer 33 en 35 en het kapelletje bovenaan de Ommegang West. Daardoor zou er geen zwaar vervoer meer kunnen passeren. Zware vrachtwagens zijn allemaal meer dan 2,40 meter hoog. Daarmee wordt meteen het grootste bezwaar van de bewoners gecounterd: geen doorgaand zwaar verkeer meer”. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) zag evenwel geen heil in de oplossing. “Het poorteffect werd samen met onze ingenieur bekeken en werd niet naar voor geschoven als ideale oplossing”, stelt de burgemeester. “Vrachtwagens zouden immers doorrijden tot aan de poort en achteruit moeten terugkeren.”

Privaat terrein

Daarnaast is er nog een reden waarom men de knip maakt. “In het kader van de vele bewegingen van vrachtwagens en heftrucks in en rond de straat en het bedrijf zal een stuk Ommegang West door Westvlees worden overgenomen en dus privaat worden, om de veiligheid er beter te kunnen garanderen. Het is opportuun om de knip te maken en de bedrijvenzone als een geheel verder te laten evolueren. Er zal een keerpunt gemaakt worden voor zwaar verkeer uit de Poelkapellestraat dat toch probeert door te rijden. De bewoners van de Ommegang West spreken overigens over een serieuze verbetering sinds de knip.” De knip werd door de gemeenteraad definitief goedgekeurd. Enkel cd&v stemde tegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier