Winnaars Vredesposterwedstrijd van Lions Club bekroond

De leerlingen van de Buitengewone Academie maakten een mooie affiche. (gf) © WK
Redactie KW

Acht scholen hebben dit jaar deelgenomen aan de Vredesposter tekenwedstrijd van Lions Club De Haan Permekeland, waarvan onlangs de proclamatie plaatsvond in de bib.

De eerste prijs ging naar de gemeentelijke basisschool ’t Polderhart uit Zuienkerke, die met de winnende klas naar Cinema Rio mag. Vrije basisschool De Zeeboon won de Prijs Paul Decq, genoemd naar de bezieler van de Vredesposter en uitgereikt door diens zoon Carl. De jongens werden uitgenodigd om pannenkoeken te gaan eten in de Beaufort, en kregen een ritje op een gocart cadeau. Andere deelnemende scholen waren ’t Klavertje uit Wenduine, de Heideschool uit Vosseslag, Tienerschool Einstein en de Basisschool aan Zee van het Zeepreventorium in De Haan. De leerlingen van de Buitengewone Kunstacademie zorgden voor een leuke Lions Club-affiche. Iedereen kreeg lekkere pralines van Leonidas en een boekenbon mee naar huis.

Op zaterdag 13 mei organiseert Lions Club De Haan Permekeland de derde editie van zijn Inclusiedag in het Zeepreventorium. Daar worden 750 mensen met een beperking getrakteerd op optredens van onder andere Sam Gooris en Boma en de Slagerparade. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier