Welzijnsschakel ‘t Hertje uit Ingelmunster viert tiende verjaardag in ’t JOC

Welzijnsschakel ’t Hertje viert de tiende verjaardag met een feestdag in ’t JOC. (foto FODI) © FODI
Redactie KW

Op zondag 17 oktober viert welzijnsschakel ‘t Hertje de tiende verjaardag met een feestdag in ‘t JOC. Er is een voorstelling van Vuile Mong en zijn Vieze Gasten, gevolgd door een feestelijk aperitief.

In februari 2010 kwam vanuit het Sociaal Huis het idee om met een welzijnsschakel te beginnen. In februari 2011 werd de eerste activiteit gehouden.

“Onze doelstellingen zijn: kansen bieden aan mensen die uitsluiting ervaren door armoede, afkomst of ingrijpende levensgebeurtenissen. Dit gebeurt terwijl we elkaar ontmoeten in de eigen buurt”, zegt de organisatie, die sinds 2015 De Babbelbox als vaste waarde binnen haar werking heeft, en dit iedere eerste zaterdag van de maand.

“We organiseren ook nog een groepsuitstap, een speelgoedbeurs en een warm kerstfeest. Reeds enkele jaren bieden we tijdens de babbelbox ook kledij aan.”

Meerwaarde

“Of er nood is aan een vereniging zoals ‘t Hertje in eigen gemeente? Zeker en vast. Door de grote opkomst en de vele vragen zijn we ervan overtuigd dat onze werking een meerwaarde is in onze gemeente.”

In het ledenbestand van ‘t Hertje zitten er een 180-tal adressen. “Met een vaste stuurgroep van een 14-tal personen en heel wat losse medewerkers vormen we een hechte groep”, zegt de organisatie.

“Vooral de vraag naar kledij en materiele hulp stijgt. Helaas is het soms moeilijk om op het juiste moment dingen vast te krijgen of mensen te vinden die het nodig hebben.”

“We hebben geen opslagruimte voor ander materiaal dan kledij en speelgoed.”

Ook kinderanimatie

Op zondag 17 oktober viert ‘t Hertje het tienjarig bestaan. “Ons feest houden we op de ‘Wereld-verzetdag tegen armoede’. Omdat onze gezinsuitstap door corona niet kon doorgaan, willen we onze leden en genodigden verwennen met een voorstelling van Vuile Mong en zijn Vieze Gasten, gevolgd door een feestelijk aperitief met een muzikale noot. We laten de ingeschrevenen ook niet op hun honger zitten. Voor de kinderen is er animatie voorzien.” Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven is verplicht via 0470 49 42 77 of wzsthertjeingelmunster@gmail.com.

(Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.