Wandelen en lopen over trage wegen voor 11.11.11

We zien enkele van de organisatoren met v.l.n.r. Ann Andries en Koen Detavernier (beiden 11.11.11), Birgit Stragier, Colette Embo (Natuurpunt), Annie Vermeulen (11.11.11) en Bernard Decock (Natuurpunt). © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Zoals elk jaar slaat 11.11.11 Groot-Kortrijk samen met Natuurpunt en enkele andere verenigingen de handen in elkaar voor de organisatie van een wandeltocht over trage wegen. Deze keer kan je ook een (aparte) toer lopen.

Op zondag 18 oktober is er de wandel- en looptocht over trage wegen, georganiseerd door 11.11.11, Natuurpunt, Davidsfonds Aalbeke en Gezinsbond Kortrijk. “Naast de wandelingen pakken we dit jaar nu ook uit met een recreatieve loop op onverharde en voetwegen.”

Tweemaal drie keuzes

Zowel de wandelingen als de looptochten hebben drie mogelijke routes. Voor de wandelaars zijn dat routes van 12, 8 en 4,5 km, waarvan de kortste wandeling ook toegankelijk is voor rol- en kinderwagens. Lopen kan je over een parcours van 20, 12 en 7 km. “De wandel- en looproutes zijn coronaproof en volledig afzonderlijk”, wordt ons verzekerd. Als start- en aankomstplaats werd dit keer gekozen voor De Hoge Kouter in de Bad Godesberglaan 19. Daar staat de koffie al van ‘s morgens vroeg klaar. Er is ook doorlopend frisdrank, bier, taart en soep te verkrijgen. “Iedereen zit er op de nodige afstand en de pijlen dienen gevolgd te worden. Er zijn extra vrijwilligers om de tafels te ontsmetten.”

Trage wegen

Met de wandel- en looptocht wil Natuurpunt aandacht voor de trage wegen. “Tijdens de lockdown is nog maar eens gebleken hoe belangrijk die trage wegen zijn; daar wandelen is voor een stuk ‘natuurbeweging'”, zegt Bernard Decock. “We zijn tevreden hier te mogen meewerken met 11.11.11, voor wie de opbrengst is.”

Dankzij de start op de wijk Lange Munte zijn er weer nieuwe wandelparcours. “De zuidelijke rand van Kortrijk is mooi, en zichten op Sint-Denijs konden we ook niet laten liggen! De 20 km looptocht gaat tot in Marke en de 12 km raakt aan Marke.”

Deelnemen kost 5 euro (volwassenen), 2 euro (7-18 jaar) of niks (-7). Een gezinskaart kost 11 euro. Starten kan van 8 tot 15 uur. “Omdat we voor contact tracing de gegevens van de deelnemers nodig hebben, vragen we om zoveel mogelijk in te schrijven”, aldus Koen. Dat kan door de QR-code op affiches en flyers te scannen, via de website www.111111kortrijk.be/agenda de link naar het inschrijvingsformulier aan te klikken, of Koen te bellen op 0495 29 88 33.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.