Wandelclub Hoger Op laat je genieten

Robrecht Devos en Johny Salembier zijn druk in de weer om de bewegwijzering voor de wandelaars tegen zaterdag klaar te maken. © SD
Redactie KW

Op zaterdag 27 april biedt wandelclub ‘Hoger Op’ de Woumenaars maar ook alle andere wandelfanaten de kans om tijdens een wandeltocht te genieten van de natuur die de Blankaartgemeente te bieden heeft. Het bestuur van de wandelclub – met secretaris Robrecht Devos als de grote motor – stippelde weer vier routes uit.

Binnen de Koninklijke fanfare Hoger Op is sinds enkele jaren een wandelclub erg actief. De leden van de goeddraaiende club nemen deel aan heel veel wandeltochten over heel Vlaanderen. Leden van de wandelclub mogen meestappen tegen slechts 1,50 euro terwijl niet-leden 2,50 euro hoeven neer te leggen. Op zaterdag 27 april kunnen de vroege vogels vanaf 7 uur uitvliegen vanuit oc Walnes. Wie liever na de middag wat gaat stappen kan zich nog aanmelden tot 15 uur.

Er zijn afstanden voorzien van 6, 13, 17 en 20 km. Enkel de kortste wandeling is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Alle vier de tochten stappen eerst via landelijke wegen naar het kasteelpark de Blankaart. Na een doortocht door het prachtig gerenoveerde kasteel stappen ze allemaal richting domein Sport Vlaanderen. Het parcours werd door de drassige staat van heel wat paden lichtjes aangepast.

Kaap van 1.000

In 2023 waren er bijna 1.000 wandelaars die kwamen genieten van al het moois. Het bestuur hoopt dit jaar de kaap van de 1.000 te ronden. Voorzitter Rudi Jaecques hoopt dat er dit jaar ook eens veel Woumenaars deelnemen aan dit evenement. Wie niet kan stappen is natuurlijk ook altijd welkom in het ontmoetingscentrum om te genieten van een lekker drankje of een kleine knabbel. Als de zon nu nog van de partij is, wordt het terug een hoogdag voor wandelclub Hoger Op. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier