Wandelclub Aviflorastappers in Ingelmunster huldigt verdienstelijke wandelaars

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden vier verdienstelijke wandelaars gehuldigd. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Tijdens het voorbije weekend bliezen de leden van de ‘Aviflorastappers’ verzamelen in de brasserie, het vroegere Don Bosco. Er werd verzameld voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie met tussendoor ook de huldiging van een viertal verdienstelijke wandelaars.

De Brigandsgemeente is met zijn twee sterke wandelverenigingen een buitenbeentje. Heel veel wandelaars komen uit de regio naar Ingelmunster afgezakt om deel te nemen aan de maandelijkse wandeltochten. ‘Aviflorastappers’, de wandelclub van voorzitter Gaby Gevaert, heeft al jaren de wind in de zeilen.

700 deelnemers

“Op onze maandelijkse wandeltocht mogen we gemiddeld 700 deelnemers verwachten. Corona zorgde voor een dipje maar nu herstelt de wandelsport zich van deze epidemie. Met 243 leden ben ik een gelukkig voorzitter. Straks wandelen we ons 17de jaar op gang. Ook voor 2023 staan enkele heerlijke wandeltochten op de agenda naar bijvoorbeeld Affligem, Limburg en Oost-Vlaanderen (Ronse). Er zijn ook drie busreizen voorzien.”

Duizend wandeltochten

Ten slotte werd ook nog een viertal verdienstelijke wandelaars gehuldigd. Eerste gehuldigde was Eric Uytenhove die er duizend tochten heeft opzitten. Annemie Baert mag terugblikken op 10.000 kilometer wandelplezier. Bart Toebat heeft er 40.000 op de teller en Luc Devos sluit het rijtje van de gehuldigden af met 60.000 kilometer wandelgenot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier