Vzw Kansarmen Wenduine organiseert kerstbenefiet: “We willen kerstpakket geven aan kansarmen”

Nele Huysentruyt (tweede van rechts) vormt samen met Myriam Verstraeten (zesde van rechts) en de rest van de vrijwilligers een sterk team. (foto MP)
Matthew Pyck

Nu Halloween, Allerheiligen en Allerzielen achter ons liggen, komen Sinterklaas en Kerstmis steeds dichterbij. Om dat laatste feest goed in te zetten, wil vzw Kansarmen Wenduine ook de minderbedeelden een mooie avond bezorgen. Op 18 december organiseert de vzw daarom een benefiet in zaal Wielingen.

De coronacrisis raakte het afgelopen anderhalf jaar heel wat gezinnen. Velen verloren hun inkomen en moesten hulp inroepen. Vzw Kansarmen Wenduine biedt hen dan ook geregeld een helpende hand.

“Op dinsdag en vrijdag komen mensen hier een voedselpakket ophalen dat bestaat uit groenten, vlees, zuivel, diepvriesproducten en frisdrank”, vertelt Nele Huysentruyt, een van de medewerkers van de vzw. “Bij sommigen brengen we het ook aan huis. Dat eten wordt elke dag in verschillende grootwarenhuizen opgehaald en in onze diepvriezen gedeponeerd.”

“Door de coronacrisis zagen we dat er heel wat meer mensen nood hebben aan die voedselhulp.”

Hoge energieprijzen

Niet alleen corona zorgde voor de nodige problemen, ook de recent gestegen benzine- en energieprijzen bemoeilijkten de werking van de vzw.

“We hebben eerder al een wafelverkoop georganiseerd en het geld daarvan gingen we gebruiken om kerstpakketten te kopen voor alle gezinnen die hier langskomen. We wilden hen dan vooral producten geven die ze niet vaak krijgen, zoals waspoeder of een grote tube shampoo. Maar nu hebben de stijgende elektriciteitsprijzen ervoor gezorgd dat onze energierekening fel de hoogte inging”, zucht Myriam Verstraeten, hoofdverantwoordelijke van de vzw.

“Daarnaast is de kost om pakketten naar gezinnen thuis te brengen ook verhoogd door de huidige benzineprijzen. Daarom hebben we beslist om de bijdrage die de leden betalen niet op te trekken, maar om de opbrengsten van onze wafelverkoop te gebruiken om onze rekeningen te betalen. Door de benefiet te organiseren, hopen we onze leden toch nog een mooi kerstpakket te kunnen geven”, vertelt Nele.

Komische noot

Wie interesse heeft om naar de benefiet te komen, kan zich alvast aan heel wat amusement en vertier verwachten. “We merken dat de mensen zich echt nog eens willen amuseren en nergens aan hoeven te denken. Als ze toekomen, krijgen ze als aperitief een Coast Beer. Wat het eten betreft, bieden we een Breugel- en dessertenbuffet aan. “Tussendoor zal er ook een tombola zijn waarbij er een aantal mooie prijzen te winnen zijn.”

“En dan is er natuurlijk nog entertainment. Zo zal de kerstman tijdens de tombola aanwezig zijn en zullen er drie optredens plaatsvinden. Daarvan zullen er twee performances van onze eigen vrijwilligers zijn, vooral als komische noot.”

(MP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier