Voorjaarsconcert fanfare De Zwaan in teken van musical

Een sfeerbeeld van een repetitie bij fanfare De Zwaan. © Kurt Desplenter Kurt Desplenter
Jenka Watteny
Jenka Watteny Medewerker

De Koninklijke fanfare De Zwaan uit Lichtervelde werkt voor z’n voorjaarsconcert, The Swan of Music, samen met de musicalafdeling van STAP Roeselare. De leerlingen van STAP zitten in het eerste jaar musical atelier en dit concert is voor hen de eindevaluatie van het schooljaar.

De leerlingen worden begeleid door Liedewei Verbelen, docent musical en dans en door Brecht Coppers, docent musical. “Brecht deelt zijn specialisatie van spel en zang en van mij krijgen deze leerlingen vooral dans en choreografie”, vertelt Liedewei. “Onze opleiding is nog heel jong, vorig schooljaar werd gestart met een prémusicalklas van leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar. Nu bestaat de eerstejaarsklas deels uit leerlingen die uit prémusical zijn doorgestroomd en deels uit leerlingen die uit andere opleidingen binnen STAP doorstromen. De meeste zitten op school in het eerste middelbaar, sommige zijn iets ouders. De leeftijd van de groep varieert tussen de 12 en 15 jaar.”

Eindevaluatie

Voor de leerlingen is het hun eerste optreden met livemuziek en meteen ook hun eindevaluatie voor dit schooljaar. “In de academie spreken we niet van examens of proeven, maar kiezen we een toonmoment dat als eindevaluatie dient. We hechten hierbij meer belang aan de feedback die we van juryleden krijgen, dan de quotatie die aan de leerlingen gegeven wordt”, legt Liedewei uit.

“De show zal een combinatie van verschillende nummers, scènes en medleys uit musicals zijn. De fanfare zal bepaalde nummers alleen spelen en ook al onze nummers begeleiden. Daarnaast zullen de musicalleerlingen enkele scènes uit musicals spelen. Er is geen rode draad in het verhaal, maar wel in het feit dat alles wat we laten zien uit verschillende musicals komt.”

Praktisch

Kaarten voor dit gebeuren op zaterdag 27 april om 19 uur in OC De Schouw kunnen besteld worden online via https://theswanofmusic.eventgoose.com en kosten 12 euro in voorverkoop en 15 aan de deur, wie jonger is dan 12 jaar betaalt de helft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier