Verenigingen in Houthulst krijgen een gratis afhaalpunt

Schepen Jeroen Vandromme en burgemeester Joris Hindryckx geven uitleg bij de afhaalpunten die door de gemeente worden georganiseerd. (foto ACK)
Redactie KW

In Houthulst wordt door de gemeente een afhaalpunt geïnstalleerd dat kan gebruikt worden door verenigingen die in deze lockdown geen deur-aan-deur-verkoop mogen organiseren.

Voor verenigingen is het nu ongeveer de tijd dat velen een etentje organiseren. Door de coronamaatregelen kan dit nu echter niet, wat een groot verlies betekent voor de verenigingen. “Het is net daarom dat we met de gemeente besloten om een afhaalpunt te organiseren”, vertelt burgemeester Joris Hindryckx. “Een afhaalpunt dat volledig volgens de geldende regels zal worden ingericht en zo de verenigingen de kans biedt om op die manier toch een steuntje voor hun kas te organiseren.” Een afhaalpunt moet op een bepaalde manier volledig coronaproof worden georganiseerd. “Het afhaalpunt wordt gratis aangeboden aan de verenigingen om hen op die manier te steunen”, aldus schepen Jeroen Vandromme (links). “Het eerste afhaalpunt wordt georganiseerd op de Vrijetijdscampus maar verder kan het worden georganiseerd waar nodig. Er moet wel iedere keer iemand van de gemeentearbeiders bij zijn, dat is nu eenmaal de regel.” De verenigingen die wensen gebruik te maken van een afhaalpunt kunnen voor alle info hiervoor contact opnemen met de Dienst Vrije Tijd op de Markt 17. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.