Vanaf september wordt er geturnd in de kerk van Dranouter

burgemeester De Meyer met schepen Vanackere, de directrice van de Dranouterse school en enkele leden van de kerkfabriek.© (Foto EF)
burgemeester De Meyer met schepen Vanackere, de directrice van de Dranouterse school en enkele leden van de kerkfabriek.© (Foto EF)
Redactie KW

Ulrike Knockaert, directrice van de gemeentelijke basisschool van Dranouter speelt al een tijdje met het idee om de kerk van Dranouter meer te gebruiken door haar leerlingen. “Eerder organiseerden we er cultuurdagen en vanaf september gaan we er ook turnen.” Met de gemeente Heuvelland en de kerkfabriek van Dranouter werd daarover een overeenkomst bereikt.

In samenspraak met de boven vermelde bevoegde diensten schreef de directrice een aantal firma’s aan om een deel van de kerk in te richten als turnruimte. “De volledige rechterzijbeuk zal afgeschermd worden met een dik gordijn tot boven. In die beuk zal een sportvloer gegoten worden en er wordt bescherming voor de glasramen aangebracht ook al laten we geen balsporten toe. Binnen de school zaten we echt krap wat betreft het turnen aangezien we niet over één specifieke ruimte beschikken. Onze gang is zowel onthaalruimte als opvangruimte en over de middag wordt daar ook nog eens gegeten. Vandaar dat we deze overeenkomst en de inrichting van een deel van de kerk ten zeerste waarderen. We beschikken straks over een mooie sportruimte.”

De oppervlakte van de ruimte zal 25 meter op 6 meter bedragen. Er wordt vanuit de gemeente Heuvelland een budget van 50.000€ voorzien. Naast de school zal ook de Heuvellandse sportdienst van de sportruimte gebruik kunnen maken. De kerk van Dranouter blijft ook na de herinrichting open voor kerkelijke diensten als een doop, een huwelijk of een begrafenis. “We kunnen daarvoor indien nodig de hele kerk gebruiken door het gordijn over de volledige lengte te gebruiken,” zegt Christine Onraedt van de kerkfabriek van Dranouter. Het reeds bestaande extra gebruik van de kerk zoals de optredens tijdens het festival van Dranouter of van het muziekcentrum kunnen blijven doorgaan.

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.