Tuinhier Hollebeke kijkt uit naar jonge krachten

Deze leden tekenden present op de eerste activiteit van Tuinhier Hollebeke. We zien bestuursleden Francine De Geest, Magda Liefhooghe, Bénédicte Lebbe, Nicole Van Elslande, Jean-Pierre Van Renterghem, Daniël Verfaillie, voordrachtgever Koenraad Vandamme en de aanwezige leden en deelnemers. (foto EG)
Redactie KW

Tuinhier Hollebeke viert het nieuwe werkjaar met 60 leden. Met een sprankelend programma belooft 2024 een bloeiend jaar te worden. Van tuinadvies tot creatieve workshops, er is voor elk wat wils.

“Er wordt al eens beweerd dat het verenigingsleven het moeilijk heeft. Het engagement voor een ietwat langere periode zou een van de redenen zijn waarom het niet altijd gemakkelijk is nieuwe bestuursleden aan te trekken”, merkt voorzitter Daniël Verfaillie op.

“Bij Tuinhier Hollebeke zou het goed uitkomen mochten er een paar jonge krachten aan het roer komen. De vereniging kan zich de laatste jaren evenwel verheugen in de uitbreiding van het aantal leden.” Het nieuwe jaarprogramma werd daarom ingezet met een glaasje, gevolgd door de voordracht van Koenraad Vandamme. In zijn uiteenzetting stelde hij tal van heesters voor om de tuin op te smukken.

Jaarprogramma

“De voordracht was al bijzonder interessant. Het is altijd goed om nieuwe ideeën te krijgen om de tuin op te fleuren. En de workshops van Francine De Geest beloven creatieve en gezellige momenten te worden. Het samen tafelen in mei en het bezoek aan de koninklijke serres in mei klinken als mooie initiatieven om samen van de lente te genieten. En de kersenpluk in juli bij hoeve Mahieu Wervik lijkt een heerlijke zomeractiviteit.”

“Het bezoek aan het wijndomein in augustus en de ontvangst in de dahliatuin in oktober beloven bijzondere ervaringen te worden. En wie houdt er niet van een gezellige kookavond in november, vooral als de ingrediënten vers uit de tuin komen? Het jaar afsluiten met een workshop kerststuk klinkt als een perfecte manier om in de kerstsfeer te komen. Tuinhier Hollebeke is een vereniging voor liefhebbers van tuinieren en gezelligheid”, gaat Daniël Verfaillie voort.

Praktisch

Aansluiten bij Tuinhier Hollebeke kan door 29 euro te storten op rekening van Tuinhier BE78 9733 8281 5786. Maandelijks krijg je dan het Tuinhier-magazine boordevol interessante tips en wetenswaardigheden, en een uitnodiging voor elke activiteit. Inlichtingen en inschrijvingen via tuinhierhollebeke@hotmail.com of 0474 685 485. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier