Timeless danst de pannen van het dak

Wat in 2017 begon met vijf uur les is ondertussen uitgegroeid tot een succesvolle onderneming met meer dan 250 leerlingen/dansers en zeven docenten. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei gaven 250 dansers van dansschool Timeless uit Ichtegem het beste van zichzelf tijdens drie spetterende en zo goed als uitverkochte shows in Sportcentrum De Klokkenput. Maxime Vulsteke (28) is dan ook terecht trots op de prestaties van haar dansers en docenten.

De dansstudio van Maxime Vulsteke (28) ligt in Ichtegem, achter het huis van haar ouders, maar zelf woont ze momenteel met haar vriend in Beervelde. Maxime is gediplomeerd ergotherapeute, maar combineerde deze studies met een dansopleiding.

Wat in 2017 begon met vijf uur les is ondertussen uitgegroeid tot een succesvolle onderneming met meer dan 250 leerlingen/dansers en zeven docenten.

“Ik combineerde in het begin mijn job als ergotherapeute met de danslessen. Maar door de grote interesse en snelle groei van de school moest ik een keuze maken, en ben ik mijn hart gevolgd”, vertelt Maxime.

audities

Dankzij het gevarieerde aanbod aan cursussen kan je eigenlijk al vanaf de eerste kleuterklas bij Timeless terecht. “Ons aanbod gaat van kleuterdansen over fundance, jazz, disco, modern, … tot breakdance. Voor dit laatste genre zijn er een 12-tal jongens ingeschreven, voor de andere disciplines is er (te) weinig belangstelling uit die hoek. We hebben een jongen die bij de jeugd danst, en verder alleen enkele kleuterjongetjes”, zegt ze.

De dansers van Timeless nemen ook deel aan competities. “Hiervoor houden we audities”, legt Maxime uit. “Dat betekent dat de deelnemers een uur les krijgen om een bepaalde choreografie aan te leren, en daarna een ‘examen’ dansen. Wie geselecteerd wordt kan dan deelnemen aan wedstrijden. Uiteraard laten we niet alles afhangen van dat ene moment. Van onze eigen dansers weten we wat ze in hun mars hebben; voor deelnemers van buitenaf is dat moeilijker, maar een geoefend oog herkent snel potentieel”, besluit Maxime. (ED)

Dansstudio Timeless is gevestigd in de Ringlaan 55 in Ichtegem. Meer weten? Bezoek de website www.dansstudiotimeless.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier