Tafeltennisclub Woudpalet uit Houthulst viert 50-jarig bestaan

Rechtstaan v.l.n.r.: Jeroen Vanmassenhove, Nick Van Brabandt, Jan Lewyllie, Jeffry Vandromme, Pol Vanalderweireldt en Mathias Ramboer. Zittend v.l.n.r. Thomas Vanacker, Axel De Jonckheere en Mona Vanalderweireldt. (foto MG)
Redactie KW

Ook TTC Woudpalet voelt de gevolgen van de coronacrisis, maar er is stilaan licht aan het einde van de tunnel. Half september begint de competitie weer en in oktober blaast de club 50 kaarsjes uit.

“Onze werking draait nog steeds noodgedwongen slechts in beperkte mate”, aldus voorzitter Jeroen Vanmassenhove. “Er zijn immers slechts acht mensen per training in de zaal toegelaten. Normaal gezien beginnen we half juli met de trainingen, maar die stelden we uit tot begin augustus.”

Vier dalers

Vooral sportief waren de gevolgen van de crisis groot voor Woudpalet. “Met onze B-ploeg stonden we op een vierde laatste plaats toen de competitie werd stilgelegd. Vermits er vier dalers zijn, waren wij het slachtoffer, terwijl we nog tegen haalbare tegenstanders moesten spelen. Maar ook financieel voelen we het: minder trainingen staat gelijk aan minder inkomsten. We moesten ook ons lentetornooi afgelasten en de zomerstage was noodgedwongen met een lagere bezetting. We voelen het dus zeker, maar gelukkig hadden we een financiële buffer opgebouwd.”

Twijfelaars

De tafeltenniscompetitie kan normaal gezien op 12 september van start gaan. “Maar toch twijfelen nog enkele leden om zich in deze tijden weer aan te sluiten. Vorig seizoen telden we 62 leden, terwijl er momenteel een 45-tal zijn. Ik verwacht wel nog een stijging van dat aantal, maar ik weet niet of we het aantal leden van vorig seizoen zullen evenaren”, aldus de 37-jarige Koekelarenaar.

Woudpalet is een begrip in de streek en trekt spelers van over heel de regio aan. De club mag dan ook gerust een traditieclub genoemd worden die dit jaar 50 jaar bestaat.

Jubileumviering

“Op 31 oktober staat onze jubileumviering gepland. Er staat een huldiging en receptie op het programma. In eigen zaal plannen we een viering met optredens, maar ook dat is dus allemaal nog niet zeker”, aldus de voorzitter, die zelf bij de A-ploeg speelt.

“Qua sportieve ambities mikken we met de A-ploeg in derde nationale op het behoud.”

Jeugdploegen

“De B-ploeg wil kampioen worden en het verloren plaatsje in eerste provinciale weer innemen. Met de C- en D-ploeg mikken we in derde en vijfde provinciale op de middenmoot. Op het veteranenteam en de twee jeugdploegen ligt er geen druk”, besluit Jeroen, die al sinds 2003 in het bestuur van Woudpalet zetelt en sinds 2015 voorzitter is. (SB)

Naam: TTC Woudpalet

Oprichting: oktober 1970.

Bestuur: Doorheen de jaren passeerden er verschillende voorzitters de revue, maar sinds vijf jaar neemt Jeroen Vanmassenhove dus die taak op zich. Hij wordt ondersteund door een uitgebreide bestuursequipe met ondervoorzitter Mike Beauprez, secretaris Dario Deweer, jeugdverantwoordelijke Thomas Vanacker, penningmeester Mathias Ramboer, Linda Meseure en Bram de Zwart.

Locatie: sporthal Houthulst, Jonkershovestraat 103

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.