Subsidie huisvestingsfonds voor Roeselaarse verenigingen wordt uitgebreid

Ter illustratie. © Stad Roeselare
Redactie KW

Het huisvestingsfonds, de subsidie waarmee Stad Roeselare verenigingen ondersteunt om hun infrastructuur te verbeteren, wordt in 2023 uitgebreid.

Sinds vorig jaar kunnen Roeselaarse verenigingen rekenen op een subsidie om kleine, infrastructurele projecten te realiseren zoals het installeren van LED-verlichting, het vernieuwen van een sanitair blok, het isoleren van lokalen… Dit ‘huisvestingsfonds’ heeft als doel om de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van de infrastructuur van Roeselaarse verenigingen te optimaliseren.

Na 1 jaar werking werd het ‘huisvestingsfonds’ grondig geëvalueerd en krijgt het een uitbreiding. Stad Roeselare kreeg vanuit de verenigingen diverse signalen dat het ‘huisvestingsfonds’ niet aan hun noden voor grotere infrastructurele werken kon voldoen.

Vanaf januari 2023 komen dan ook niet alleen kleine, infrastructurele ingrepen aan een lokaal en/of terrein in aanmerking, maar ook grote investeringen van meer dan 60.000 euro. Hierdoor kunnen verenigingen die bijvoorbeeld hun lokalen en terreinen wensen uit te breiden, een kunstgrasveld willen aanleggen, een nieuw lokaal wensen aan te kopen op een aanzienlijk hoger subsidiebedrag vanuit de Stad rekenen.

Aanvraag huisvestingssubsidie

Aan het verkrijgen van de subsidie zijn een aantal voorwaarden gekoppeld zoals het polyvalent gebruik van de lokalen en/of terreinen, het voorzien van de nodige attesten, de opmaak van een faseringsplan, de aandacht voor duurzame productieprocessen en lokaal aankopen en het bieden van voldoende zichtbaarheid voor Stad Roeselare.

Aanvragen voor een subsidie kunnen elk kalenderjaar tweemaal worden ingediend (voor 15 januari of voor 15 september) en dat via de website van de Stad: www.roeselare.be

De aanvragen zullen beoordeeld worden door een commissie en op basis van prioriteiten. Daarbij zijn investeringen in het kader van hoogdringendheid (schadebeperking, hygiëne, veiligheid) en de (leden)groei van de vereniging de grootste prioriteiten.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier