Studentenclub Moeder Werviksche heeft een nieuw presidium

De toekomst van Moeder Werviksche ligt in handen van dit kersvers presidium. © gf
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Na acht jaar kent de hoogstudentenclub Moeder Werviksche een doorstart. Tijdens een historische cantus werd een nieuw presidium verkozen. Douwe Vandevoorde was in 2015 de laatste preses. De allereerste was Jan Van Iseghem in 1989. Mathijs Versaevel is verkozen tot de nieuwe preses. Zijn ouders Bart Versaevel en Inge Stragier hadden een slagerij in de Leiestraat. Mathijs is bij KSA Grensvuur de banleider van de Knapen.

De nieuwe preses (voorzitter) studeert aan Vives Kortrijk business management & entrepreneurship. Vicepreses (ondervoorzitter) is Drazik Decroix. Hij studeert industrieel ingenieur elektromechanica aan de KULeuven campus Brugge. De quaestor (penningmeester) is Arth Lamerand, hij volgt elektromechanica aan HoGent. Silke Vandamme fungeert als scriptor (secretaris). Aan Vives Kortrijk studeert ze voor leerkracht lager onderwijs.

Er is ook een schachtentemmer en die functie is in handen van Briek Arnaert die aan de UGent studeert voor handelsingenieur. De cantor is Pauline Terryn. Aan de UGent volgt ze de opleiding master of science in de gezondheidsbevordering.

Nieuw bloed

Nout Verrote is de zedenmeester. Aan Howest Kortrijk volgt hij industrieel productontwerp. Public relations is Myron Dumont die immobiliën en verzekeringen studeert aan Vives Kortrijk.

“Daarnaast zijn er twaalf ontgroende volwaardige leden die dit bestuur zullen ondersteunen”, zegt ex-preses Dries Verhaeghe. Moeder Werviksche werd in 1989 opgericht met als doel alle studenten uit de tabaksstad te verenigen. Wat heel goed lukte. Na 27 jaar was er in 2016 geen Klaasbal meer. De studentenclub Moeder Werviksche zocht toen nieuw bloed. Tevergeefs, zo bleek. Gelukkig namen enkele ex-leden een paar jaar geleden het heft in handen. “Een moment dat ons allemaal verheugd heeft”, aldus gewezen tweevoudig preses Sebastian Hoornaert tijdens de cantus in De Macote. “Zo talrijk een nieuwe bende mogen verwelkomen in de club. De toekomst van Moeder Werviksche.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier