Speler Brecht Capon opent nieuwe De Pinta op Zeedijk in Mariakerke: “Een warme thuis voor alle KVO-sympathisanten”

KVO-speler Brecht Capon en uitbater Michaël Everaert bij het officiële momentje in de nieuwe De Pinta. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

KVO-speler Brecht Capon heeft vorige zaterdag het lintje doorgeknipt voor de officiële opening van de verhuisde taverne De Pinta. Uitbater Michaël Everaert is een vurige fan van de kustploeg en wil alle supporters en sympathisanten “een warme thuis” bieden.

Michaël Everaert (36) opende veertien jaar geleden taverne De Pinta op de Zeedijk 170. Sinds kort tapt Michaël pintjes in de Zeedijk 177, amper honderd meter verderop.

“Het vorig café was te klein en te oubollig geworden”, vertelt Michaël. “Toen we de opportuniteit kregen om te verhuizen, hebben we die kans met beide handen gegrepen. Het pand stond eigenlijk al twaalf jaar leeg. Er was dan ook heel wat werk nodig om het om te vormen in een gezellig café. De coronaperiode zorgde ervoor dat we van de tijd gebruik konden maken om de verhuis en de renovatie van het pand in te zetten. We hebben het van onder tot boven aangepakt.”

Michaël kreeg de horecamicrobe met de paplepel ingegeven. “Mijn ouders baatten jaren café Stella uit in de Vuurtorenwijk”, legt de cafébaas uit. “Ik groeide er op en zag mezelf later ook wel pintjes tappen. Het begon allemaal in de vroegere Pinta. Ik werkte er als jobstudent bij de vorige uitbaters. Toen ik op mijn 22ste de kans kreeg om de zaak over te nemen, heb ik geen seconde getwijfeld.”

Waar dat vroeger niet kon wegens plaatsgebrek, beschikt Michaël nu over een ruimte om het populaire darts te introduceren. “We willen op termijn graag een competitieploeg opstarten”, aldus Michaël.

Op tv

Michaël staat bekend als een vurige KV Oostendesupporter en dat is te merken in zijn café. “We brachten wat KVO-accenten aan en de wedstrijden van onze Oostendse trots zijn hier te volgen. We willen een warme thuis zijn voor de supporters en de sympathisanten van de Oostendse eersteklasser.”

Het was KVO-speler en Oostendenaar Brecht Capon die de eer kreeg om het nieuwe café officieel te openen door het lintje door te knippen. “Ik wens de uitbaters alleszins veel succes toe met hun nieuwe zaak. Het doet deugd om zoveel KVO-minded mensen samen te zien. Goed dat onze supporters ergens terecht kunnen.”

Ooit zette Michaël een bus in naar de bekerfinale in Brussel. Een officieel supporterslokaal is De Pinta nog niet. “We zien wel op termijn wat het geeft. Misschien hebben we wel de ambitie om een officieel supporterslokaal te worden. Laat ons eerst afwachten hoe de zaken lopen en dan zien we wel”, besluit de Oostendenaar.

(JR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.