Speelpleinwerking Jakkedoe in Lendelede met 60 moni’s en 1 ‘moetie’: “Klaar voor een mooie zomer”

‘Moetie’ met een deel van de zestigkoppige groep animatoren van Jakkedoe: klaar voor de zomer! (foto FM)©Frank Meurisse Frank Meurisse
‘Moetie’ met een deel van de zestigkoppige groep animatoren van Jakkedoe: klaar voor de zomer! (foto FM)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Speelpleinwerking Jakkedoe op het speelplein aan Steuren Ambacht is op 1 juli van start gegaan. “Zeven weken lang zullen zestig animatoren zorgen voor een onvergetelijke vakantie voor dagelijks zo’n 160-tal kinderen”, zegt ‘moetie’ Hilde Verhamme van de Jeugddienst.

“Door de coronamaatregelen voorzien we geen uitstappen”, vertelt Hilde, die zowel de kinderen als de moni’s hun ‘moetie’ noemen. “Er is nog onvoldoende duidelijkheid over hoe die coronamaatregelen in juli en augustus zullen evolueren. Maar zoals het nu is, zie ik het niet zitten om met vijftig kinderen op een autobus naar bijvoorbeeld Plopsaland in De Panne te trekken.”

Hilde kan wel rekenen op elf nieuwe moni’s. “Jongens en meisjes die vorig jaar nog als tiener naar de speelpleinwerking kwamen, en nu starten als moni. Nu zijn er volgens de laatste coronamaatregelen bubbels van honderd toegelaten. Ik kijk ook zelf met uit naar die zeven weken speelpleinwerking met de kinderen en de moni’s. Het is een goeie groep vrienden en vriendinnen, waarmee we het ook heel gezellig zullen maken op de wekelijkse moni-avonden.”

Laura Declercq (21), studente kinesitherapie en Chiroleidster, is al een zestal jaar animator bij Jakkedoe. “En ik doe het nog altijd even graag”, zegt ze. “Omdat ik goed met kinderen kan omgaan. Ik wil ook mijn kennis en ervaring van de voorbije jaren met veel plezier overdragen aan de nieuwe en jonge moni’s. En uiteraard kijk ik er ook naar uit om met die ‘sjieke’ moni-bende gezellige avonden te beleven. Hoeveel weken ik erbij zal zijn? Dat hangt een beetje af of ik herexamens zal hebben. Hopelijk niet dus.”

Op zoek naar een lief

Jordi Vandenbussche (22) werkt als opvangbegeleider in de Prizma basisschool De Talententuin. “In juli begin ik aan mijn zevende jaar zijn als animator”, zegt hij. “Nog altijd met evenveel plezier. Voor mij is het ook een aangename manier om die twee maanden vakantie zinvol in te vullen. Ook al omdat ik niet iemand ben die veel op reis gaat. Naast de speelpleinwerking ben ik ook als leider actief bij de Chirojongens en werk aan de voorbereiding van ons kamp. En ik ben op zoek naar een lief. Schrijf dat maar in de krant!”

Dit jaar is er op 9, 10, 12 en 13 in augustus een speciale week: kinderen van groep 4, 5 en 6 kunnen zich inschrijven voor sport & spel onder Franse begeleiding. Zo maken ze op een speelse manier kennis met de taal. En traditioneel is er op de laatste dag van augustus frietjesdag.

Een halve dag speelpleinwerking kost 3 euro, blijven over de middag 2 euro en een hele dag (middag inbegrepen) 8 euro. Betaling via factuur achteraf.

Kinderen van 2,5 tot 14 jaar zijn welkom. Van 1 juli tot en met 20 juli, en van 2 augustus tot en met 31 augustus. Iedere dag van 7.30 tot 17.30 uur. Inschrijven moet, en kan tot de avond voordien op https://www.lendelede.be/inschrijvenjakkedoe.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.