September wordt ‘Maand van de vrije tijd’ met 102 gratis evenementen in Oostende

De actie ‘Maand van de vrije tijd’ werd voorgesteld in het zwembad, met een collage van de grote posters op de achtergrond © FR
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

September is de maand waarin het rijke Oostendse verenigingsleven weer tot ‘leven’ komt en de cultuur, jeugd- en sportverenigingen hun activiteiten hervatten. Om alle clubs en organisaties optimaal in de kijker te zetten, komen grote posters in het straatbeeld.

“Vroeger organiseerden we één dag voor promotie van cultuur-, jeugd- en sportverenigingen”, zegt Martin Meire, directeur Vrije Tijd van stad Oostende.

“Nu hebben we de campagne gespreid over de hele maand. Na een moeilijk coronajaar willen we de vrijetijdsorganisaties zoveel mogelijk ondersteunen bij hun opstart in september. Eigen leden, met typerende attributen of in clubkleuren, werden gefotografeerd en zullen op grote affiches, spandoeken en driehoeksconstructies te zien zijn op strategische plaatsen. Liefst 102 verenigingen hebben toegezegd om iets te organiseren waaraan gratis kan deelgenomen worden, ook door niet-leden. In ruil, voor hun onkosten, krijgen ze een check van 100 euro”

Via UiTPAS Oostende, een vrijetijdspas, kan je van extra voordelen genieten. In Oostende hebben 16.000 mensen een UiTPAS. Met vijftien punten verdien je al een gratis zwembeurt in het nieuwe zwembad.

Meer info en inschrijven (vanaf 25 augustus) voor de activiteiten vind je via www.oostende.be/vrijetijd en www.uitinoostende.be.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier