Scouts en gidsen organiseren opnieuw markt voor goede doel: “Drie weken gesjord aan themadorp”

Scouting Deerlijk heeft met de fancy fair een pittig weekend voor de boeg. (Foto MVD) © MV4
Redactie KW

De scouts en de gidsen pakken van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september uit met hun fancy fair aan het Gaverkasteel. Na een jaartje onderbreking is het thema dit jaar ‘Bring back the beat’.

De scouts Ridders van Onze-Lieve-Vrouw ter Ruste en de gidsen Jeanne d’Arc stellen het opperbest. Het ledenaantal blijft op peil en een enthousiaste leidersgroep staat paraat voor een gevarieerde werking. “De fancy fair is het ontmoetingsfeest voor alle scouts en oud-scouts”, start mediaverantwoordelijke Fran Vansteenkiste haar verhaal. “De fancy fair ontstond bestaat ondertussen meer dan 50 jaar. Het initiatief werd op 7 en 8 september 1968 boven de doopvont gehouden door Gidsen Deerlijk, de vrouwelijke afdeling van onze scoutsgroep. Vanaf 1971 versterkte ook Scouts Deerlijk het team en sindsdien organiseren we samen het event. Doorheen de jaren is de fancy fair geëvolueerd tot het paradepaardje onder de scoutsevenementen in Zuid-West-Vlaanderen.”

Muziek en sfeer

“Net zoals vorige edities wordt het Gaverdomein omgetoverd in een reusachtig gesjord themadorp. Met man en macht wordt drie weken lang gesjord aan dit immense palendorp. Hiervoor worden ettelijke kilometers palen en sjortouw gebruikt. De opbrengsten van de fancy fair worden aangewend voor onze jaarwerking. Hierdoor kunnen we het inschrijvingsgeld voor de leden democratisch houden en kunnen de instandhoudingwerken van onze lokalen gefinancierd worden.”

“De fancy fair wordt jaarlijks rond een ander thema georganiseerd om het boeiend en verrassend te houden. Allerlei thema’s passeerden de revue: wereldsteden als Parijs, Londen en New York maar we vonden ook al in inspiratie in de middeleeuwen, bij Harry Potter, de indianen… Dit jaar staat de fancy fair in het teken van ‘Bring The Beat Back’. Gezien evenementen vorig jaar niet konden doorgaan, ligt de nadruk dit jaar op muziek, sfeer en gezelligheid terug bij de mensen brengen. Alles wordt opgebouwd in het kader van muziek. Het podium staat in het teken van disco, de bar representeert BARok, het ‘cocktailkot’ straalt jazz uit… Er wordt ook een jaarmis georganiseerd voor onze geliefde Pater Rik van wie we in september 2020 afscheid hebben moeten nemen.”

Programma

De fancy fair start op vrijdag 3 september om 19 uur. Om 20.30 uur betreedt Scout het podium. Daarna zijn er nog optredens van Still Crazy en De Wilde Vogel. Zaterdagnamiddag 4 september is er vanaf 14 uur een jaarmis ter nagedachtenis van pater Rik. De bar gaat om 15.30 uur open en er is ook kinderanimatie. Vanaf 17 uur kan je deelnemen aan het petanquetornooi en allerlei spelen. ‘s Avonds zorgen DJ Vaute en DJ Pris voor de passende muzikale ambiance.

Ook zondag 5 september is er van alles te beleven. Om 11 uur is er een aperitiefconcert dat wordt opgeluisterd door Ze Quaffeurz, een bonte verzameling blazers. Het touwtrektornooi over de kasteelwal, de grote blikvanger van de festiviteiten, start om 14 uur. De voetbalinterland België-Tsjechië kan je vanaf 20.45 uur op groot scherm volgen. Om 23 uur wordt de jaaromzet bekend gemaakt en wordt er op het succes geklonken met een gratis vat. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier