Petanqueclub De Cocoonsmijters starten hun zevende seizoen

De Cocoonsmijters hebben dit seizoen een extra vijfde petanquebaan ter beschikking. Koen Verbeke (links) van Cocoon zorgde voor de aanleg tot grote voldoening van voorzitter Johan Callens. © DRD
Redactie KW

De petanqueclub De Cocoonsmijters begon het nieuwe seizoen met een initiatie. “We klokken dit jaar af op 55 leden. Het hoogste aantal ooit. We zijn blij dat we over een extra vijfde petanquebaan beschikken”, stelt voorzitter Johan Callens.

De Cocoonsmijters zagen in het voorjaar van 2018 het levenslicht en hebben hun thuishaven bij Koen en Katrien in brasserie Cocoon en zomerbar Tropicana. “We zijn inmiddels aan ons zevende seizoen toe”, verduidelijkt voorzitter Johan Callens. Hij wordt in het bestuur bijgestaan door Hugo Pauwels, Geert Debaere, Stefaan Vandenbogaerde en Pros Vandierendonck.

“We starten met 55 leden. Er was oorspronkelijk een ledenstop voorzien, maar we hebben daar uiteindelijk van afgezien, omdat we vanaf dit jaar over een extra vijfde petanquebaan kunnen beschikken. Daarmee zitten we ideaal gehuisvest in Cocoon. Onze petanquebanen zijn perfect aangelegd. Een pluimpje alvast voor Koen Verbeke, die kosten noch moeite spaart om de accommodatie tiptop in orde te houden.”

Clubhuis

“Enkele leden haakten af maar sympathiseren nog altijd voluit met onze club, maar er kwamen ook nieuwe leden bij. In 2024 staan er 23 competitiedagen op het programma. We komen telkens bijeen op donderdag vanaf 16.30 uur. Er worden 35 wedstrijden in rekening gebracht voor het aanduiden van de kampioen bij de heren en de dames. Op donderdag 26 september krijgen we definitief uitsluitsel wie dit seizoen met de hoogste eer zal weglopen…”

De Cocoonsmijters organiseerden als eerste activiteit van het nieuwe seizoen een petanque-initiatie, die in goede banen werd geleid door twee competitiespelers van de Petanque Federatie West-Vlaanderen. “Ons bestuurslid Hugo Pauwels heeft de digitalisering van de administratie van onze club helemaal op punt gezet: het trekken van de wedstrijden, het verwerken van de uitslagen, het opmaken en versturen van het geactualiseerde klassement. Zomerbar Tropicana is ons ‘clubhuis’. We voelen er ons helemaal thuis.”

“De gemoedelijke sfeer is een van de grote troeven van onze club. Iedereen is hier welkom. Tijdens elke competitiedag bieden we aan alle spelers boterhammen aan. Een traditie die we hebben overgenomen van de vroegere Schuresmijters. We hopen dat de weergoden ons de komende maanden wat gunstig gezind zijn. Dan beleven we hier gegarandeerd weer fantastische tijden.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier