PC Izegem vreest voor de toekomst na afbraak Iso: “Vooral duidelijkheid nodig”

Geert Vanhaverbeke (rechts) hoopt zijn Petanqueclub Izegem verder te laten bestaan. (foto Frank) © Frank Meurisse

Geert Vanhaverbeke, voorzitter van Petanqueclub Izegem, vreest voor de toekomst van zijn club als zaal Iso in augustus afgebroken wordt. “Omdat we dan niet meer binnen kunnen spelen en dan naar De Perelaar moeten. De beste oplossing? Een nieuw gebouw langs de Rijksweg.” Schepen Virginie Derumeaux wil helpen zoeken naar de beste oplossingen. “Maar alle betrokken partijen zullen moeten samenwerken.”

“Als zaal Iso er niet meer is, zullen onze leden alleen nog kunnen binnenspelen in De Perelaar in Emelgem”, zegt Geert. Dat is over de brug en zal voor een groot aantal van onze bejaarde Izegemse leden niet evident zijn om daar te gaan spelen. Ook omdat we er niet meer op maandag terecht kunnen. Twee andere clubs namen die maandag in toen ze hoorden dat wij daar wilden spelen. Buitenspelen kan hoogstens tot eind oktober en herbeginnen pas in maart.”

Samenwerken

Geert heeft nog een aantal verlangens (of eisen): overkapping van de buitenterreinen aan Iso, een veilige opbergruimte voor hun materiaal, toiletten dichtbij “Maar er is vooral geen duidelijkheid van de kant van de schepen over hoe de toekomst er voor ons zal uitzien. Naar mijn mening zou een nieuw gebouw aan de kant van de Rijksweg voor petanqueclubs en schutters de beste oplossing zijn. En veel zal dat niet kosten!”

“Een overkapping van de buitenterreinen wou Geert Vanhaverbeke zelf niet meer”, zegt schepen Virginie Derumeuax (N-VA). “Toiletten komen er op het vrijetijdspunt, de nieuwe evenementenhal zal ook dichtbij hun buitenterreinen liggen en de toiletten van De Leest zijn ook nog een optie. De opdracht om materiaal te bergen is doorgegeven. Zijn club kan de dinsdag, woensdag en donderdag terecht in de Perelaar. De 2 andere clubs staan open voor een derde vereniging in De Perelaar, mits goede afspraken. Ik vroeg Geert op 5 februari welke dag hij voor zijn club naar de Perelaar wou, omdat één club die provinciaal wil spelen, zijn antwoord afwacht vooraleer een beslissing te nemen. Maar ik kreeg nog geen antwoord.”

“Of er een nieuw gebouw gezet kan worden, kan ik nog niet zeggen. De stad heeft daarvoor een prijsvraag opgenomen in het Masterplan Noord, maar eerst zullen we nog met de 3 clubs samenzitten. Er ligt nog niets vast. En PC Izegem kan bovendien nog de resterende wintermaanden binnen in zaal Iso spelen en ook nog een hele zomer buiten. Ondertussen kunnen we kijken voor oplossingen!”

Duidelijkheid

Gemeenteraadslid Kurt Grymonprez (Stip) kwam in verband met PC Izegem al eens tussen in de gemeenteraad.

“Ik luisterde naar de grieven van Geert en ik kan er bijvoorbeeld wel inkomen dat het voor de meestal oudere spelers van zijn club niet gemakkelijk is in Emelgem te moeten binnenspelen”, zegt hij. “Maar volgens onze partij moet stad vooral sneller duidelijkheid geven aan die mensen over wat de plannen zijn of kunnen zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier