Orchi-fuif Chiro terug van weggeweest

De plaatselijke Chiro kan opnieuw de Orchi-fuif organiseren. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Voor jongeren en ouders die het nog niet wisten, de Orchi-fuif van de Chiro Koekelare is back in town. Naar jaarlijkse gewoonte – coronaperikelen niet meegerekend – organiseert de Chiro van Koekelare, de Orchi-fuif. Dit mooi event vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 november.

De organisatoren hopen dat de Orchi-fuif ook dit jaar het publiek zal weten te bekoren. Het enthousiasme is er alleszins bij de Chiroleiding. Place to be is de loods van Bouwmaterialen Willaert, Atlasstraat 13. De fuif start om 21 uur en eindigt om 4 uur.

Orchi zag het levenslicht in het jaar 2002. Initiatiefnemers van het eerste uren waren onder anderen Kris Bryon, Dieter Sys, Valerie Vierstraete, Karl Demoen en Ward Candaele. “Het was een idee van de leiding die over een evenement aan het brainstormen was om de financiële status van de Chiro beter te maken. Zij dachten toen dat een fuif een goed idee was, want een fuif is leuk en brengt veel op”, steekt Chirowoordvoerder Renz Broucke van wal. “Kinderen kunnen natuurlijk nog niet naar een fuif komen, daarom organiseerden ze een kinderfuif die gelinkt is aan ORCHI. Vandaag doen we dit nog altijd.”

Programma 2022

“Wegens de bekende coronaperikelen zijn we nu aan de 19de editie toe. De line-up voor dit jaar ziet er als volgt uit: Bryanort (van 21 tot 22.30 uur), Ellyts (van 22.30 tot 0.30 uur), M-Pulsive (van 0.30 tot 2.30 uur) en Butnex (van 2.30 tot 4 uur). Tickets dit jaar kosten in voorverkoop 5 euro, aan de deur betaal je 6 euro. Hou er rekening mee dat er onder de 16 jaar geen alcohol te bekomen is, onder de 18 jaar geen sterkedrank en er is een nultolerantie voor drugs en vechten. Er is een vestiaire aanwezig en er is tevens voldoende parking. (Eric Vanhooren)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.