Okra Zonnebeke mag 65 kaarsjes uitblazen: “Het is ons dan toch gelukt”

De voltallige Okraploeg van het heden werd voorgesteld met teamleider Michel Vandenbroucke, secretarissen Christine Masschelein en Nicole Bulckaen, schatbewaarder Christine Deleye, IT- verantwoordelijke Jacques Vandamme en wijkverantwoordelijken Gerda Callewaert, Luk Delva, Martha Deraedt, Rosette Desmet, Monique Malengier, Hedwige Mestdagh en vrijwilligster Mauricette Lapere hier samen met regioafgevaardigde Pierre Debouvere, burgemeester en schepenen. (ZB) 8980 Foto en os ZB tekst NVZ © zenon bekaert beselare
Redactie KW

Okra Zonnebeke vierde zijn 65ste verjaardag. Het team en alle leden hopen zo vlug mogelijk opnieuw te kunnen organiseren en te beleven als voor de pandemie. “Dit verjaardagsfeest heeft iedereen deugd gedaan”, aldus teamleider Michel Vandenbroucke.

Okra Zonnebeke mocht 65 kaarsjes uitblazen. “Eigenlijk was het in april 2020 dat we 65 jaar Okra zouden vieren, maar de coronamaatregelen hebben het ons pas mogelijk gemaakt in 2021. Na 4 keer een datum te hebben vastgelegd en uitgesteld, is het ons dan toch nog gelukt,” stelt teamleider Michel Vandenbroucke. De toenmalige KBG ging van start in 1956. Voorzitters uit het verleden zijn onder andere Jerome Claus, Albert Degryse, Michel Taillieu, Georges Vande Ginste, Hedwige Mestdagh.

Okra staat voor: Open, Kristelijk, Respectvol, Actief

“Met de viering van het 50-jarig bestaan in 2006 veranderde de naam in Okra. Een verandering, niet alleen van naam, maar ook van imago. Okra staat voor: Open, Kristelijk, Respectvol, Actief. Dat proberen we waar te maken in onze beleving en programmatie,” aldus Michel. “Het was de bedoeling de groeiende groep jonge senioren aan te spreken.” Het huidige team of bestuursploeg bestaat uit teamleider Michel Vandenbroucke, de secretarissen Christine Masschelein en Nicole Bulckaen, schatbewaarder Christine Deleye en IF-verantwoordelijke Jacques Vandamme. Het team wordt aangevuld met een ploeg wijkverantwoordelijken die het maandblad rondbrengen en sportverantwoordelijken. “ Ons ledenaantal bestaat uit een 150 tal leden waarvan er toch 65 à 75 % actief deelneemt aan onze activiteiten. Door de maatregelen die er waren omwille van corona hebben we in 2020 niet aan ledenwerving gedaan, maar dat hopen we dit jaar nog wel te doen.”

Programmatie

“De viering heeft iedereen deugd gedaan”, aldus teamleider Michel. “Heel wat senioren konden immers hun huis niet uit. We hebben ze opgebeld en hen tijdens de viering een bloemetje geschonken. Het opnieuw kunnen samen zijn, deed iedereen goed. Allen fleurden ze op. Hopelijk kunnen we binnen afzienbare tijd terug het leven opnemen zoals dit was voor corona. Al zal er waarschijnlijk nog een tijdje wat angst blijven hangen. In vergelijking met vroeger brengen we nu een waaier aan activiteiten. Zo is er om de twee weken petanqueclub, fietsclub met begeleide fietsroute, maandelijks een begeleide wandeling, diverse voordrachten en lessen, reizen en culturele activiteiten, zowel regionaal als provinciaal… Toppers zijn al jaren ons paasfeest, herfstfeest en kerstfeest, telkens met maaltijd en optredens van een zanggroep.” Wie lid wenst te worden, kan dit vanaf 55 jaar, door zich op te geven aan een wijkverantwoordelijke of het bestuur. “Maar onze groep wijkverantwoordelijken is heel actief en zullen mogelijk kandidaten zeker wel eens aanspreken.” (NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier