Nieuwe petanqueclub De Speybeekvrienden van start

(foto vadu)
Redactie KW

Op woensdag 15 maart gaat er met De Speybeekvrienden een nieuwe petanqueclub in Dentergem van start. Zij zullen tijdens het seizoen elke woensdagnamiddag spelen op de terreinen naast het gemeentehuis. Nieuwe leden zijn nog steeds welkom.

“We speelden vroeger reeds petanque onder de vlag van ouderenvereniging OKRA, maar gaan voortaan op eigen houtje verder”, vertellen voorzitter Jacques Verbeure en penningmeester-secretaris Jozef Verhaege. “In principe zijn we dus een nieuwe club met oude leden. Een tiental maken mee de oversteek van Okra en er hebben zich al acht nieuwe leden aangediend. We zouden voor de start van het nieuwe seizoen graag aan 20 à 25 leden raken. De club is genoemd naar de Speybeek, die vlak achter de petanqueterreinen loopt.”

Tornooi spelen

Petanqueclub Testerip speelt elke zondag op de terreinen aan het gemeentehuis. De Speybeekvrienden kiezen ervoor om elke woensdag om 14 uur te verzamelen op die locatie. “Competitie is niet het voornaamste bij ons, wel het recreatieve”, vertelt Jozef. “We spelen daarbij tot 13 punten. We hopen op drie spelen tussen 14 en 17 uur. Het is de bedoeling om in de loop van het seizoen een tornooi te spelen met de petanqueclub van Oeselgem, met een heen en terug. Een datum volgt nog. Hetzelfde geldt voor een tornooi ingericht door de gemeente. We hopen, als de kas het toelaat, ergens in het midden van het seizoen een sandwich-party te organiseren en natuurlijk op het eind van het seizoen (dat loopt tot half november, red.) een diner voor alle leden.” (vadu)

Wie interesse heeft kan Jozef contacteren via 0499 73 06 27 en Jacques via 0474 39 25 41.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.